DSP Dâmboviţa face apel la populaţie să respecte regulile pentru limitarea pandemiei, pentru că nu sunt destule locuri în spitale

DSP Dâmboviţa face apel la populaţie să respecte regulile pentru limitarea pandemiei, pentru că nu sunt destule locuri în spitale

DSP Dâmboviţa face apel la populaţie să respecte recomandările pentru limitarea cazurilor de coronavirus, având în vedere capacitatea de spitalizare limitată. Specialiştii afirmă că numărul mare de cazuri din judeţ este justificat de două focare – unul la o instituţie, altul la o firmă, dar şi de externarea pacienţilor bolnavi. Specialiştii cer Ministerului Sănătăţii nominalizarea altor unităţi pentru tratarea pacienţilor COVID 19.

Specialiştii în sănătate publică din judeţul Dâmboviţa justifică creşterea numărului cazurilor de SARS -CoV -2 la nivelul judeţului prin existenţa a două focare de colectivitate – unul cu 34 de cazuri, înregistrat în cadrul unui centru rezidenţial din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilulu şi unul cu 14 cazuri la un laborator de dulciuri.

ADVERTISING

În plus, DSP afirmă că a crescut numărul de testări profilactice, după ce mai multe societăţi comerciale au decis testarea tuturor angajaţilor.

Alte cauze ale creşterii numărului de cazuri este ”decizia personală a pacienţilor internaţi de a se externa la cerere”, dar şi ”nerespectarea recomandărilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale cazurilor confirmate COVID-19, ca urmare a ultimelor modificări legislative”.

În acest context, DSP Dâmboviţa anunţă că în prezent capacitatea de spitalizare este ”limitată”.

ADVERTISING

”Solicităm populaţiei judeţului Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, să respecte toate recomandările specialiştilor în vederea limitării transmiterii comunitare, care a înregistrat o creştere îngrijorătoare în ultimul interval de timp.

Facem un apel la responsabilitate având în vedere capacitatea  de spitalizare care este limitată în acest moment, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a iniţiat demersuri la nivelul Ministerului Sănătăţii în vederea  nominalizării altor unităţi sanitare destinate tratării pacienţilor COVID-19”,  precizează oficialii instituţiei.

ADVERTISING

În judeţul Dâmboviţa s-au confirmat până acum 756 de cazuri de infectare cu coronavirus.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇