Doar trei milioane de americani au fost vaccinaţi împotriva Covid-19 până la 1 ianuarie

Doar trei milioane de americani au fost vaccinaţi împotriva Covid-19 până la 1 ianuarie

Doar aproximativ trei milioane de americani au fost vaccinaţi împotriva Covid-19 până la 1 ianuarie 2021, mult sub obiectivul Guvernului federal de a administra serul unui număr de 20 de milioane de oameni până la finalul anului 2020.

Peste 10.000 de oameni au murit în SUA în ultimele trei zile ale anului 2020, aducând bilanţul aproape de 350.000.

Distribuirea dozelor, ”haotică”

În ciuda speranţelor că vaccinurile vor putea opri răspândirea coronavirusului şi reduce rata deceselor, scrie The Guardian, distribuirea dozelor în Statele Unite a fost descrisă drept „haotică”.

ADVERTISING

În ajunul Crăciunului, dr. Moncef Slaoui, consilier principal al programului guvernamental de vaccinare, a declarat jurnaliştilor că obiectivul de a imuniza 20 de milioane de persoane până la finalul anului „probabil că nu va fi atins".          

Statele Unite au ca obiectiv să imunizeze 100 de milioane de persoane înainte de finalul primului trimestru din 2021 şi alte 100 de milioane înainte de sfârşitul celui de-al doilea trimestru.

ADVERTISING

Două vaccinuri, cele dezvoltate de Pfizer/ BioNTech şi Moderna, au fost aprobate până acum pentru distribuire de autorităţile sanitare în SUA, care au început campania de vaccinare pe 14 decembrie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇