De miercuri, masca devine obligatorie în toate spațiile publice din județul Argeș

De miercuri, masca devine obligatorie în toate spațiile publice din județul Argeș

Autorităţile din judeţul Argeş instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice din judeţ. Exceptaţi de la această regulă sunt copiii mai mici de cinci ani.

Decizia intră în vigoare miercuri şi se adaugă altor măsuri care au dus, în câteva săptămâni, la reducerea semnificativă a numărului de îmbolnăviri din cauza SARS-CoV-2.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri și cele de spectacol din 3 localităţi din Arges se închid din cauza COVID-19

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât în şedinţa de luni că purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în Argeş, în toate spaţiile publice, începând cu ziua de miercuri, 14 octombrie. Conform hotărârii CJSU nr 47/12.10.2020, obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta de până la 5 ani.

Hotărârea a fost votată, în unanimitate, de către membrii CJSU, pentru a reduce riscul de transmitere al noului coronavirus” anunţă, luni după-amiază, Prefectura Argeş.

În judeţul Argeş, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice este în vigoare încă din 30 iulie, pentru grupurile de peste două persoane, cu excepţia copiilor de până la 5 ani.

Decizia votată luni se adaugă altor măsuri care au dus, în câteva săptămâni, la reducerea semnificativă numărului de cazuri de COVID-19.

În luna august, judeţul Argeş s-a confruntat cu un val de infectări cu SARS-CoV-2, iar după introducerea mai multor restricţii numărul de cazuri noi a scăzut, ajungându-se ca în ultimele zile judeţul să înregistreze sub 25 de noi cazuri.

Astfel, în ultimele 24 de ore Argeşul a raportat 17 noi diagnostice de COVID-19, cu cinci mai puţine decât în ziua anterioară.

Vezi și Încă 2.000 de cazuri noi de Covid, dar s-au făcut mai puține teste. Capitala se apropie vertiginos de pragul de 3 la mie, când se închid şcolile


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖