De ce să alegi ochelarii de înot cu dioptrii?

man-g46d745730_640

Știați că ochiul uman este al doilea organ după creier, din punct de vedere al complexității?  Tocmai din această cauză trebuie să-l protejam, în orice circumstanțe. Dacă ești pasionat de înot, atunci trebuie să știi că ochelarii de înot sunt una dintre cele mai importante piese ale echipamentului. Aceștia nu doar îți oferă o vedere clară în apă dar îți și protejează ochii de substanțele chimice potențial dăunătoare, cum ar fi clorul sau alte produse de igienă din apa piscinei. De asemenea, aceștia te ajută să judeci cu precizie pereții și să eviți alți înotători.

ADVERTISING

Daca ești purtător de ochelari de vedere, atunci trebuie să știi că nu e indicat să îți porți ochelarii de zi în apă. De ce acest lucru? În primul rând, ochelarii tăi zilnici se pot deteriora datorită faptului că tratamentele care se pun pe lentilele ochelarilor de vedere nu reacționează bine în contact cu apa sau la alte substanțe care se pun în apă, și nici la sare.

În al doilea rând, ochelarii zilnici îți pot crea o stare de disconfort deoarece intrând în contact cu apa, nu îți mai oferă claritatea de care ai nevoie. De asemenea, nu sunt recomandate în apă nici lentile de contact cu dioptrii deoarece ele pot cădea de pe irisul ochilor în timpul înotului. Care este soluția atunci?

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ochelarii de înot cu dioptrii, pe care îi găsești în diferite forme și dimensiuni, așa că nu mai trebuie să-ți faci griji cu privire la vederea încețoșată, citirea orelor greșite de pe ceasul piscinei etc.

Ei sunt practici, confortabili și sunt potriviți atât pentru înotătorii profesioniști cât și pentru amatorii care practică sportul în ape dulci (piscine, lacuri, bazine) sau în ape sărate (mări sau oceane). Cureaua elastică este special concepută pentru a distribui uniform presiunea în timpul înotului și pentru a-i menține fixați pe cap. La fel ca majoritatea ochelarilor de înot, aceștia includ și punți reglabile pentru nas , care sunt realizate din silicon și nu provoacă iritare la nivelul pielii ochilor, și cleme laterale ușor de reglat.

ADVERTISING

Majoritatea lentilelor ochelarilor de înot sunt realizate din policarbonat, un material ușor, rezistent, și conțin un strat anti-aburire, lucru foarte folositor având în vedere că înotătorii se confruntă deseori cu acest lucru. Deseori însă acest strat de anti-aburire este dat accidental jos in timpul ștergerii lor cu diferite soluții sau lavete de ochelari, așa că cea mai buna soluție este doar clătirea lor cu apă de la robinet și nimic mai mult.

Poți găsi acești ochelari pe site-ul https://eyeline.ro/, pe mai multe dimensiuni sau culori, pentru a avea o vedere cat mai clara in bazinul de înot.