De ce ar trebui să bei cafeaua cu lapte

De ce ar trebui să bei cafeaua cu lapte

Banala cafea cu lapte are mai multe proprietăți antiinflamatorii decât ne-am imagina, arată un studiu recent.

Cafeaua este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți, în special de polifenoli, aceștia fiind cruciali pentru menținerea sănătății organismului. Oamenii de știință au analizat recent modul în care polifenolii se comportă atunci când sunt combinați cu aminoacizii, elementele constitutive ale proteinelor.

Conform unui raport publicat de Journal of Agricultural and Food Chemistry, ceea ce rezultă este de două ori mai benefic pentru sănătate.

ADVERTISING

Concret, polifenolii reduc inflamația (adică răspunsul organismului la o amenințare - cum ar fi bacteriile, toxinele, traumatismele, chiar și temperaturile extreme), cea cronică crescând riscul de diabet, boli de inimă, cancer și artrită reumatoidă.

Noul studiu a arătat că aportul de alimente bogate în polifenoli alături de cele care abundă în aminoacizi - cum ar fi laptele - face ca antioxidanții să fie și mai eficienți în reducerea inflamației.

În cadrul cercetării realizate de oameni de știință de la Universitatea din Copenhaga, concluzia a fost aceea că celulele imune tratate cu această combinație au fost de două ori mai eficiente în lupta cu inflamațiile.

ADVERTISING

"O combinație de proteine și antioxidanți dublează proprietățile antiinflamatorii ale celulelor imunitare", notează cercetătorii în raportul citat de Science Daily.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇