De ce apar ridurile și cum poți scăpa de ele

De ce apar ridurile și cum poți scăpa de ele

Indiferent de sex, odată cu înaintarea în vârstă, au loc o serie de transformări la nivelul pielii tuturor oamenilor. Ca parte a procesului de îmbătrânire, ridurile își fac apariția întrucât pielea nu mai are același nivel de colagen, fiindu-i afectată elasticitatea și fermitatea. Printre cauzele apariției acestora se numără și expunerea repetată la razele UV, fie că vorbim de expunerea directă la soare, dar și la solar. Acest proces poate fi ameliorat prin utilizarea cremelor și loțiunilor cu factor de protecție solară ori de câte ori pielea ta intră în contact cu razele soarelui. Deși poate îți vine greu să crezi, stilul de viață are și el un impact asupra fermității pielii. Fumatul, lipsa somnului sau o alimentație dezechilibrată influențează regenerarea celulară și favorizează apariția ridurilor.

ADVERTISING

Iată mai jos câteva tratamente care te pot ajuta să faci față procesului de îmbătrânire a pielii!

·   Injectarea de acid hialuronic

Acidul hialuronic este cunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra pielii întrucât ajută la menținerea unui nivel optim de hidratare și de asemenea previne apariția ridurilor fine. Vorbim despre aceste beneficii în cazul aplicării externe a acestuia, însă dacă vrei să scapi de riduri este necesară injectarea cu acid, care odată pătruns în straturile pielii, o împinge spre suprafață și dă efectul temporar de umplere. Aceasta procedură se realizează cu anestezie locală deci nu va trebui să îți faci griji, nu va fi deloc dureroasă. Pe lângă beneficiile deja menționate ale acestei intervenții, specialiștii din domeniu medical au demonstrat faptul că acidul hialuronic contribuie într-un mod direct și asupra regenerării celulare, deci este un adjuvant în procesul de cicatrizare a diferitelor leziuni pe care le are pielea ta.

ADVERTISING

·   Corecția ridurilor cu toxină

Procedura de corecție a ridurilor de expresie cu ajutorul toxinei botulinice are ca efect relaxarea mușchilor faciali implicați în apariția acestora. Este recomandat ca această procedură de înfrumusețare să fie efectuată de un medic specialist pentru a minimiza riscurile generate de lipsa pregătirii profesionale a persoanei care realizează injectarea. Pe lineya.ro găsești toate informațiile de care ai nevoie înainte de injectare. Specialiștii din domeniul medical și estetic recomandă ca metoda de corecție a ridurilor cu toxină să fie efectuată la începutul sezonului de primăvară întrucât atunci este momentul în care oamenii au tendința de a se încrunta mai mult la soare. Printre beneficiile injectărilor cu toxină botulinică se numără reducerea ridurilor de expresie de pe frunte, din jurul ochilor și din zona gurii, cât și prevenirea apariției acestora, mulți oameni optând pentru această procedură și cu scop preventiv. Fiind o intervenție noninvazivă, nu necesită o perioadă de recuperare lungă, deci te vei putea bucura de rezultate într-un timp scurt.

ADVERTISING

Optează pentru una dintre metodele prezentate mai sus pentru reducerea ridurilor însă ține cont și de faptul că stilul de viață, și aici ne referim la respectarea orelor de somn, la o alimentație corespunzătoare cu vitamine și minerale și la nivelul de hidratare al organismului, contribuie la prevenirea apariției liniilor fine.