Cum să alegi șamponul potrivit pentru nevoile părului tău

Cum să alegi șamponul potrivit pentru nevoile părului tău

Șamponul este un produs cosmetic de curățare a părului și pielii capului. Prezent sub diverse forme, șamponul conține un detergent special cu rol de îndepărtare a impurităților și substanțe cu efecte speciale pentru parfumare, dar și pentru asigurarea nevoilor diferitelor tipuri de păr. 

Oriunde ai merge pentru achiziționarea șamponului potrivit nevoilor părului tău vei observa o gamă bogată de produse din care nu știi cum să alegi varianta potrivită. Acesta este motivul pentru care îți spunem în acest material cum să faci selecția corectă pentru a avea un șampon care să fie eficient. 

ADVERTISING

Categorii de șampoane

Trebuie să facem distincția între cele două tipuri de șampoane:

  • cosmetice pentru acoperirea nevoilor curente de curățare și hidratare a părului și scalpului;
  • dermatologice pentru unele afecțiuni ale pielii scalpului sau probleme ale firului de păr. 

Ce trebuie să știi despre șampon?

Înainte de a alege corect șamponul de care ai nevoie, trebuie să identifici tipul de păr și necesitățile specifice, deoarece există multiple opțiuni pe piață. Descoperă gama de șampon disponibilă online, modalitatea de prezentare, ce face fiecare tip în parte și cum se folosește corect. Ai diferite modalități de prezentare a șampoanelor - solidă, lichidă, cremă, praf. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Șamponul are în primul rând menirea de a curăța părul, dar și scalpul de murdărie, ulei și resturile produselor folosite la coafat și aranjat podoaba capilară. Alături de șampon, balsamul din aceeași gamă oferă protecție părului și vârfurilor sale. 

Nevoile scalpului sunt și ele importante, alături de cele ale firului de păr. Un păr și un scalp uscate au nevoie de hidratare și menținerea unei pelicule umede la suprafață, care să nu favorizeze uscarea excesivă. Un păr și un scalp grase necesită un produs cu putere mare de curățare, fără a usca excesiv. Așadar, vorbim de nevoi diferite și trebuie să ții cont de modul în care părul și scalpul se prezintă. 

ADVERTISING

Unele șampoane pot fi utilizate frecvent, chiar zilnic, altele pot fi folosite mai rar, evident și în funcție de nevoile părului și scalpului. În același timp, dacă există afecțiuni ale pielii capului precum mătreață, psoriazis sau dermatită seboreică cerințele sunt deosebite și va trebui să achiziționezi un șampon special. 

Tipuri de șampon

  • Pentru curățare intensă;
  • Antimătreață;
  • Pentru scalp gras;
  • Împotriva căderii părului;
  • Pentru păr uscat;
  • Pentru păr subțire:
  • Pentru păr gros;
  • Antiseboreic;
  • Pentru scalp iritat;
  • Anti-păduchi;
  • Cu proteine împotriva ruperii firului de păr;
  • Pentru volum;
  • Pentru păr creț;
  • Pentru păr vopsit. 

Produse de calitate și ingrediente naturale

Nu este de mirare că atunci când ai la îndemână atât de multe produse alegerea șamponului potrivit este dificilă. Odată identificată nevoia principală opțiunile se împuținează. Un aspect pe care nu trebuie să îl neglijezi este achiziția unui produs de top, realizat de o firmă cu tradiție pe piața de profil. Acest lucru înseamnă ingrediente de cea mai bună calitate pentru efecte benefice și rezultate deosebite. 

Șampoanele naturale au ingrediente din plante, nu conțin conservanți artificiali sau ingrediente cu potențial de risc asupra scalpului, motiv pentru care sunt de folos tuturor tipurilor de păr, indiferent de vârstă. Acestea sunt alegerea potrivită pentru cei cu pielea sensibilă, predispuși la alergii. 

Influența factorilor externi

Alături de șamponul potrivit, pentru rezultate bune ai nevoie și de întrunirea unor condiții specifice. Obiceiurile de igienă pentru păr influențează modul în care podoaba ta capilară se prezintă, la fel stilul de viață, anotimpurile și vârsta.

Sarcina și menopauza modifică structura firului de păr și în aceste etape deosebite ale vieții poți observa o schimbare majoră, așadar vei avea nevoie de șampoane diferite de restul timpului, adaptate noilor condiții. 

Stresul intens își pune amprenta asupra pielii, dar și a firului de păr, motiv pentru care trebuie să îți asculți organismul, să elimini factorii de stres sau să înveți să îi gestionezi mai bine, iar între timp poate fi nevoie și de cumpărarea unui alt tip de șampon pentru ca părul să nu aibă de suferit. 

Nu există un singur tip de șampon pe care să îl folosești o bună perioadă, ci de adaptarea produsului la nevoile curente, mereu în schimbare. Poți solicita consiliere din partea profesioniștilor pentru identificarea șamponului potrivit. Dacă nu știi ce să folosești pentru ameliorarea afecțiunilor scalpului sau pentru a stopa căderea părului, consultă medicul și urmează instrucțiunile acestuia!