Cum îți protejezi sănătatea când pleci în vacanță în străinătate. Ce acoperă o asigurare medicală de călătorie

Cum îți protejezi sănătatea când pleci în vacanță în străinătate. Ce acoperă o asigurare medicală de călătorie

Peste mai puțin de două luni, odată cu debutul oficial al verii, începe și sezonul estival, pe care toți îl așteptăm, pentru a pleca în vacanțele mult visate de-a lungul anului. Iar pentru a beneficia de liniștea și relaxarea unui concediu reușit, cel mai util lucru pe care îl putem face înainte de plecare este să ne achiziționăm o asigurare de călătorie.

O asigurare medicala de calatorie este esențială atunci când plecăm într-o deplasare, pentru că pe parcursul unei călătorii pot apărea diferite incidente medicale, de la mici accidente neprevăzute, până la afecțiuni mai grave, care pot necesita chiar intervenții medicale și tratament. Și pentru că suntem departe de casă și, de cele mai multe ori, nu cunoaștem sistemele medicale din țările pe care le vizităm, asigurarea medicală de călătorie te ajută în oricare dintre situații. Cu un cost minim plătit pe asigurare, poți beneficia de plata chetuielilor medicale neprevăzute, despăgubiri rapide, suport, compensări și tot felul de alte avantaje.

ADVERTISING

Indiferent că vei avea nevoie de tratamente de specialitate, de analize și intervenții, de spitalizare sau de transport de urgență, asigurarea de călătorie în străinătate îți va veni în ajutor. Dar, pentru a avea aces la toate aceste beneficii, pentru tine și familia ta, trebuie să știi să alegi asigurarea medicală care ți se potrivește, din varietatea de asigurări existente pe piață.

Așadar, la ce trebuie să fii atent atunci când îți alegi asigurarea medicală de călătorie și care sunt situațiile neprevăzute pe care le acoperă acest tip de poliță? O asigurare medicală pentru călătorii în străinătate include acoperirea cheltuielilor cu urgențele medicale, despăgubiri rapide pentru accidentări și repatriere, spitalizare și supraveghere medicală de specialitate, plus alte riscuri neprevăzute.

ADVERTISING

O asigurare medicală de călătorie se alege în funcție de destinația și de preferințele pe care le are fiecare atunci când merge în vacanță. Asigurarea standard este cel mai des întâlnită și are și o acoperire mai mare în caz de asistență medicală de urgență, transport medical, spitalizare sau repatriere în cazul unui deces. Prețul unei astfel de asigurări variază în funcție de serviciile medicale acoperite, dar și de țara în care mergeți în vacanță. O asigurare medicală de călătorie mai poate acoperi întârzierea sau întreruperea călătoriei, asigurarea bagajelor sau asigurarea echipamentului sportiv, dacă este cazul.

ADVERTISING

Asigurarea de călătorie oferă despăgubiri pentru situații medicale neprevăzute, cum ar fi accidentări, servicii medicale, pierderea bagajelor, acoperă servicii medicale și îngrijire în situații cauzate de COVID-19 sau alte virusuri și asigură servicii prompte și asistență telefonică rapidă pentru situațiile care necesită analiză.

Totodată, în cazuri mai grave de îmbolnăvire asigurarea decontează cheltuielile care țin de transport în sistem de ambulanță, spre una dintre facilitățile de tratament din străinătate, tratamentul dentar care nu suferă amânare (cazuri de dureri acute sau probleme survenite accidental care nu pot fi amânate), spitalizarea și supraveghere medicală specializată, transferurile în unități medicale specializate, în funcție de evoluția problemei de sănătate apărute, precum și analizele, diagnosticarea și stabilirea unei scheme de tratament de specialitate.

Pentru a beneficia însă de toate aceste facilități, trebuie să fiți atenți la ce tip de asigurare achiziționezi, ce acoperire teritoriala are si ce perioada este asigurata. Fără a stabili aceste detalii de la început, este posibil ca unele servicii și cheltuieli să nu fie decontate și vei fi obligat să le achiți din buzunar. De aceea, soluția optimă pentru a face alegerea corectă este să contactezi un broker de asigurări, care te va ghida și-ți va oferi variantele de asigurare care ți se potrivesc cel mai bine.

Iar dacă vei urma sfaturile noastre, cu siguranță vei avea un concediu liniștit și fără riscuri și te vei întoarce din vacanță numai cu amintiri plăcute!