Cum îți pregătești zâmbetul pentru vacanța de vară

Cum îți pregătești zâmbetul pentru vacanța de vară

Te gândești de ceva vreme la acea vacanță de vis, mai ales după un an complicat, în care să lași toate grijile deoparte, să te odihnești, să explorezi și să te încarci cu energie proaspătă și optimism.

Ți-ai făcut bagajul, știi deja ce vei purta la plimbare, ce echipament de aventură ai nevoie sau ce accesorii de plajă te vor ajuta să te bucuri de relaxare. Ai uitat însă ceva: cel mai important ingredient al bunei dispoziții oriunde și oricând: zâmbetul perfect!

Secretul zâmbetului de vis

Știm deja că ne putem influența dispoziția doar printr-un simplu zâmbet – ba chiar putem păcăli și creierul, zâmbind, astfel încât să ne adapteze întreaga stare în funcție de acesta.

ADVERTISING

Știm și că zâmbetul frumos influențează semnificativ estetica chipului, deci suntem infinit mai frumoși atunci când zâmbim. Iar dacă dinții sunt sănătoși, albi și corect aliniați, avem toate instrumentele la îndemână pentru poze de vacanță impecabile. 

Un zâmbet de vis e la îndemâna oricui. Tot ce trebuie să faceți e să păstrați o igienă orală corespunzătoare – care e vitală nu doar pentru dinți și gingii sănătoase, dar și pentru starea de sănătate generală – și să treceți regulat pe la medicul dentist, pentru igienizare, periaj, albire și, eventual, soluții pentru aliniere corectă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Igienizarea profesională și beneficiile sale pentru sănătatea danturii

Dincolo de igiena orală de acasă (periaj, duș bucal, ață dentară, apă de gură), e necesar să programăm vizite la medicul dentist pentru igienizarea profesională, care e mai profundă și ajută la prevenția cariilor, a sângerărilor gingivale, a posibilelor boli parodontale.

Astfel, ne asigurăm starea de sănătate a cavității orale și putem mesteca corect, pe ambele părți, deci ne putem hrăni corect. 

Periajul dentar și mijloacele adjuvante de curățare 

Acasă și în vacanță, periajul se realizează de două ori pe zi și stomatologii ne recomandă să insistăm seara, fiindcă există riscul ca bacteriile acumulate la nivelul cavității orale să rămână într-un mediu întunecat și umed, propice pentru înmulțire.

ADVERTISING

Dincolo de periuța de dinți, însă, nu trebuie să ne lipsească din bagajul de vacanță dușul bucal, ața dentară și apa de gură, pentru curățarea zonelor în care periuța nu are acces. 

Albirea dentară profesională, perfectă pentru un zâmbet mereu alb și strălucitor 

Înainte să plecați în concediu, programați o vizită la medicul stomatolog pentru igienizare și albire profesională. Veți întoarce multe capete, iar pozele vor ieși perfect.

Albirea dentară realizată în cabinetul stomatologic nu este o procedură dureroasă și se poate efectua chiar și într-o singură ședință. După ce stabilește nuanța, medicul începe prin aplicarea unei digi lichide, care va proteja gingiile pe parcursul tratamentului pentru albire dentară, apoi aplică gelul pentru albire.

După aceea, poziționează o lampă specială pe dantură, care va acționa asupra gelului timp de 15 minute. În final, veți avea dinți mai albi și chip mai luminos.

Cum îți menții zâmbetul perfect pentru cât mai mult timp? 

Recomandarea este să bem cât mai multă apă după albirea dentară, să rărim țigările, dar și cafeaua și vinul roșu – practic, să evităm alimentele colorate și băuturile carbogazoase. 

De asemenea, e indicat să programăm încă o vizită pentru fluorizare sau desensibilizare dentară.


Articol scris de dr. Ionuț Leahu, medic implantolog

cliniciledrleahu.ro



În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇