Preocuparea față de aspectul fizic nu se reduce numai la coafură, vestimentație și machiaj. Aspectul dinților e, de asemenea, un factor care contribuie semnificativ la încrederea în sine și starea de bine, în general, nu numai în raport cu ceilalți, dar și cu noi înșine.
Iar dacă luăm în considerare faptul că dantura mai albă încurajează zâmbitul continuu, avem toate motivele să investim în estetica dentară.
Sensibilitatea dentară și sezonul rece: Cum scapi de durerile de dinți?
Care sunt alimentele și băuturile care îți pătează dinții?
Dinții se îngălbenesc în timp din cauza consumului excesiv de băuturi colorate, cum ar fi cafeaua, ceaiurile, vinul roșu și sucurile. Și alimentele colorate contribuie la modificarea culorii dinților – sfecla roșie, sucurile de pădure, condimentele.
Însă nu numai alimentația, ci și diverse tabieturi își pot pune amprenta, la propriu, pe aspectul dinților – iar aici, țigările sunt cel mai mare mare inamic.
Cum te ajută albirea dentară să ai un zâmbet mai alb?
Din păcate, chiar dacă îi îngrijim corect, dinții noștri își schimbă adesea culoarea pe parcursul timpului și devin din ce în ce mai galbeni. Atunci când periajul nu mai poate preveni acest proces, căutăm alte soluții, cum ar fi tratamentele profesionale de albire a dinților.
Această procedură se realizează doar în cabinetele stomatologice, unde rezultatele sunt imediate și spectaculoase.
În plus, fiind realizată într-un mediu controlat, unde medicul stabilește cantitatea și concentrația gelului aplicat pe dantură, procedura e pe cât se poate de sigură.
Medicii dentiști folosesc fie laserul, fie o lampă specială, denumită lampa Zoom, care accelerează albirea dentară datorită luminii de tip led din compoziție.
La finalul tratamentului, te bucuri de un zâmbet chiar și cu șase nuanțe mai alb, fără durere, obținut într-o singură vizită la medicul stomatolog.
Ce înseamnă albirea dentară profesională?
E o procedură realizată în cabinetul stomatologic care durează în jur de 45 de minute – o oră.
Tratamentul e foarte simplu și nedureros: medicul aplică o digă lichidă care protejează gingiile pe tot parcursul albirii dentare, apoi un gel special pentru albire. Ulterior, poziționează lampa de albire, iar timp de 15 minute aparatul acționează asupra gelului aplicat.
În caz de nevoie, pacientul poate reveni la medicul dentist pentru tratamente specifice sensibilității dentare, cum ar fi cel de fluorizare.
Când nu se recomandă un tratament de albire la stomatolog?
Sunt puține contraindicațiile tratamentelor de albire profesională și se referă în special la existența retracțiilor gingivale sau a plombelor mai vechi care nu sunt bine adaptate pe dinte. E de menționat faptul că nici obturațiile vechi și nici lucrările protectice nu se vor albi, e necesar să fie schimbate dacă influențează negativ aspectul dinților.
Tratamentele de albire provoacă sensibilitate dentară tranzitorie, care nu durează mai mult de trei-patru zile. Pentru ameliorarea acesteia, pacientul primește de la medic un gel special sau își poate cumpăra pastă de dinți cu fluor din farmacie. De asemenea, e importantă hidratarea după tratament, așa că pacienților li se recomandă să bea cât mai multă apă.
Cum îți menții zâmbetul perfect pentru cât mai mult timp?
Menținerea rezultatelor unui tratament de albire dentară profesională variază în funcție de stilul alimentar și de tabieturile personale. Fumatul și consumul băuturilor și alimentelor colorate în exces pot reduce perioada de timp în care ne putem păstra dinții albi.
Prin urmare, e recomandată repetarea tratamentului o dată pe an, pentru a putea menține efectul optim dorit.