Cum funcționează crema anticelulitică și cum se utilizează corect

befunky-collage44

Cum funcționează crema anticelulitică și cum se utilizează corect

9 din 10 femei se confruntă cu problema apariției celulitei. Având în vedere acești indicatori, nu este deloc surprinzător faptul că cosmeticele anticelulitice devin din ce în ce mai populare. Astfel, am decis să dezvăluim secretul despre cum funcționează de fapt cremele anticelulitice.

Crema anticelulitică reprezintă un complex de ingrediente active care hidratează în profunzime pielea, o saturează cu nutrienți și restabilește echilibrul hidrolipidic. Aceasta ajută la întărirea celulelor, la stimularea producției de colagen și astfel reduce aspectul de coajă de portocală. Majoritatea produselor anticelulitice conțin componente care încălzesc activ pielea. O creștere locală bruscă a temperaturii corpului îmbunătățește circulația sângelui, accelerează fluxul limfatic și ajută la eliminarea excesului de lichid și a toxinelor din organism. De asemenea, îmbunătățesc semnificativ starea pielii și reduc aspectul celulitei.

ADVERTISING

Potrivit experților, cremele care conțin următoarele ingrediente sunt cele mai eficiente în lupta pentru coapse și fese netede.

  • Cofeină. Această componentă ajută la activarea metabolismului celular și la începerea procesului de ardere a depozitelor de grăsime. De asemenea, ajută la reducerea retenției de lichide în organism. Într-o crema anticelulita, cinci la sută din cofeină este suficientă pentru o acțiune eficientă. 
  • Retinol. Acest ingredient ajută la creșterea elasticității pielii, netezește și reduce manifestările vizibile ale celulitei.
  • Alge. Spirulina, varecul, ficusul, litotamnio sunt componente cu un conținut ridicat de iod, care, pătruns în straturile profunde ale pielii, contribuie la descompunerea grăsimilor. De asemenea, datorită conținutului ridicat de proteine ​​vegetale, algele stimulează creșterea fibrelor de elastină și colagen, crescând astfel elasticitatea și fermitatea pielii.
befunky-collage45

Cum se utilizează corect crema anticelulitică

După cum știm deja, aspectul celulitei depinde de mulți factori, prin urmare, tratarea acestei probleme necesită o abordare corectă. Potrivit medicilor, crema anticelulitică se aplică cel mai bine după antrenament, deoarece ingredientele active ale produsului vor funcționa mult mai eficient pe pielea fierbinte. Și, desigur, sportul este cel care arde mai bine celulele adipoase, iar cosmeticele sunt doar un potențiator al acțiunii sale.

ADVERTISING

Un pas important înainte de aplicarea cremei anticelulitice este exfolierea. Suprafața pielii noastre este acoperită cu un strat de celule moarte, care împiedică pătrunderea ingredientelor active ale produsului în straturile profunde ale pielii. Prin urmare, este necesară exfolierea eficientă a pielii corpului înainte de aplicarea cremei. Apropo, această regulă se aplică tuturor tipurilor de creme. Este important să aplicați crema anticelulitică cu mișcări de masaj pentru a încălzi și mai mult pielea și a permite ingredientelor active să pătrundă în straturile mai profunde ale acesteia.

ADVERTISING

Pentru un corp frumos și o piele netedă, folosiți crema anticelulitică.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇