Covid-19: Belgia interzice călătoriile neesențiale în străinătate, Marea Britanie îi amendează pe cei care ies din țară fără justificare valabilă

Covid-19: Belgia interzice călătoriile neesențiale în străinătate, Marea Britanie îi amendează pe cei care ies din țară fără justificare valabilă

Interzicerea călătoriilor neesenţiale în afara graniţelor Belgiei şi către această ţară a fost prelungită până la 18 aprilie, ceea ce include şi sărbătorile de Paşte, în timp ce Marea Britanie îi va amenda pe cei care ies din țară fără o justificare valabilă.

La încheierea unei reuniuni privind pandemia la care au participat şefii executivelor regionale, premierul Belgiei, Alexander De Croo, a anunțat prelungirea interdicției privind intrarea și ieșirea din țară, și a prezentat un calendar pentru reducerea treptată a restricţiilor. Acesta prevede o redeschidere pas cu pas a cafenelelor şi a sălilor de spectacole din luna mai.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Pe de altă parte, Marea Britanie va putea amenda începând de luni cu 200 de lire sterline persoanele care nu prezintă la aeroport un nou document justificativ cerut în cadrul restricţiilor antiepidemice pentru a putea călători în străinătate sau care invocă motive false pentru a ieşi din ţară, a anunţat vineri Ministerul britanic al Transporturilor, potrivit agenţiei EFE.

Ca măsură de prevenire a importării de noi cazuri de COVID-19 şi a aducerii în ţară a unor noi variante ale coronavirusului de către persoanele care pleacă în afara ţării şi apoi se întorc, guvernul condus de Boris Johnson a decis interzicerea călătoriilor internaţionale neesenţiale până cel mai devreme pe 17 mai.

Singurele motive acceptate pentru a călători în afara ţării sunt cele profesionale, medicale, educaţionale, voluntariatul sau funeraliile.

De asemenea, persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să rămână în carantină în hoteluri şi să efectueze cel puţin trei teste de COVID-19 înainte şi după sosire.