Comisia Europeană a validat 18 alerte de măști neconforme în România. Vezi care sunt măștile care nu te protejează

Comisia Europeană a validat 18 alerte de măști neconforme în România. Vezi care sunt măștile care nu te protejează

Sistemul european de alertă rapidă pentru protecţia consumatorului (RAPEX) a validat notificarea transmisă de România privind existenţa în comerţ a unui tip de măşti neconforme, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor

„Încă o notificare a României, în ceea ce priveşte alertele de măşti neconforme de pe piaţă, a fost validată de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX”, se precizează în comunicatul ANPC.

Vezi aici care sunt măștile retrase până la această oră de pe piața din România

Măștile Simbio nu protejează în mod corespunzător

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Notificarea transmisă de România atrage atenţia că măştile de protecţie marca Simbio, produse în China, ar putea prezenta riscuri pentru sănătate.

"Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către un organism relevant. În consecinţă, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare.

Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant EN 149", se menţionează în notificarea transmisă de România în sistemul de alertă rapidă RAPEX.

Un număr de 10.000 de măşti din această categorie au fost oprite de la comercializare, la jumătatea lunii noiembrie, în urma verificărilor realizate în piaţă, potrivit ANPC.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor "îi avertizează pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul 'produse interzise comercializării", subliniază ANPC.

18 tipuri de măști neconforme

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Eduardt Cozminschi, a amintit că aceasta este cea de-a optsprezecea notificare transmisă de România în sistemul european de alertă.

" (...) nu mai puţin de 18 alerte de măşti neconforme de pe Sistemul RAPEX al Uniunii Europene vin din partea României, până în acest moment (...)", a declarat preşedintele ANPC, citat în comunicatul instituţiei.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor supraveghează permanent piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele necesare în acestă perioadă marcată de Covid-19, proces care va continua pe toată perioada pandemiei, conform comunicatului ANPC.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!