Cercetătorii germani au descoperit anticorpi ”foarte eficienți” împotriva COVID

Cercetătorii germani au descoperit anticorpi ”foarte eficienți” împotriva COVID

Cercetătorii germani anunță că au descoperit anticorpi ”foarte eficienți” împotriva COVID-19, boala provocată de coronavirus.

Oamenii de știință din Berlin au izolat aproape 600 de anticorpi diferiți din sângele celor care suferă de COVID, apoi au produs unii în mod artificial.

Studiile inițiale arată că acești anticorpi i-ar putea ajuta pe cei care sunt deja infectați cu SARS-CoV-2, scrie Die Welt. Cercetarea a fost făcută de Spitalul universitar Charité din Berlin și de Centrul German de Boli Neurodegenerative.

ADVERTISING

Acești anticorpi ar putea oferi ”protecție imediată” în fața noului coronavirus. Cercetătorii au izolat sute de anticorpi diferiți din sângele persoanelor care au trecut deja prin boală, iar cei ”extrem de eficienți” pot fi reproduși artificial.

Islandezii care s-au vindecat de COVID au anticorpi și la 4 luni după boală - studiu

Acești anticorpi se prind de virus și îl împiedică să pătrundă în celule și să se înmulțească. Studiile pe hamsteri au demonstrat cât de eficientă este această metodă.

ADVERTISING

"Dacă anticorpii au fost administrați după o infecție, hamsterii au dezvoltat simptome ușoare în cel mai bun caz", a explicat coordonatorul proiectului, Jakob Kreye.

Odată cu administrarea preventivă a anticorpilor, animalele nu se mai îmbolnăvesc.

Cum îți pregătești organismul pentru confruntarea cu Covid-19, cât durează imunitatea și când poți dona plasmă, dacă vrei să salvezi o viață - Interviu cu prof. dr. Cristian Oancea

Trei anticorpi s-au remarcat

Potrivit spitalului Charité, trei dintre anticorpi s-au remarcat în mod deosebit și sunt ”promițători”.

ADVERTISING

Pe lângă tratarea persoanelor deja bolnave, acești anticorpi pot fi folosiți și în cazul persoanelor sănătoase care au intrat în contact cu persoane infectate.

Încă un studiu arată că anticorpii COVID-19 nu se menţin în corp mai mult de câteva luni. Slabe speranțe pentru un vaccin eficient

Acum, cercetătorii se axează pe ”vaccinarea pasivă”. Spre deosebire de vaccinarea activă, cea pasivă nu este la fel de rezistentă în timp. În schimb, efectul este imediat, ceea ce reprezintă un mare avantaj, mai ales în contextul pandemiei.

Vaccinarea activă are nevoie de timp pentru ca organismul să dezvolte anticorpi, iar la cea pasivă efectul este imediat.

Citește și:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇