Cehia, pe urmele Franței: Record de cazuri noi de Covid-19, pentru a treia zi consecutiv

Cehia, pe urmele Franței: Record de cazuri noi de Covid-19, pentru a treia zi consecutiv

Republica Cehă a raportat cea mai mare creștere a noilor infecții cu coronavirus duminică, pentru a treia zi la rînd, înregistrând 1.541 de cazuri, anunță Reuters.

Aceasta a fost și a cincea zi consecutivă cu peste 1.000 de infecții într-o țară care are 10,7 milioane de locuitori.

453 de pacienți au murit în Cehia dintr-un total de 35.401 de cazuri, iar 60% dintre pacienți s-au recuperat.

Cehia a raportat 94 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit datelor Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. Numai Spania și Franța au înregistrat creșteri mai mari.

Urmărește AICI datele statistice de pe mapamond, transmise în timp real.

Măștile, folosite din prima zi

Țara a fost una dintre primele din Europa care a dispus purtarea măștilor, a închis școlile și afacerile cu amănuntul și a restricționat călătoriile pentru a limita răspândirea virusului.

Dar, de asemenea, s-a grăbit să elimine restricțiile în lunile de vară și să evite repetarea blocajelor care au contribuit la o contracție record de 11% de la an la an în economie în al doilea trimestru.

În Cehia, masca redevine obligatorie de la 1 septembrie în multe spaţii publice. De ce au luat autoritățile această decizie

Creșterea numărului de infecții recente a determinat Germania vecină să anunțe că va solicita călătorilor din capitala cehă Praga să furnizeze un test negativ COVID-19 sau să respecte o perioadă de carantină de două săptămâni la intrare.

Record absolut de cazuri noi de COVID-19 în Franța: Peste zece mii de persoane s-au infectat în 24 de ore

Austria anunță că a intrat în „al doilea val” de COVID-19. De luni se înăspresc regulile