Ce a însemnat prima săptămână de carantină la Sibiu: 25 de focare, 2.000 de cazuri şi 50 de morţi

Ce a însemnat prima săptămână de carantină la Sibiu: 25 de focare, 2.000 de cazuri şi 50 de morţi

Sibiul se află la aproape aceeași rată de infectare ca în urmă cu o săptămână, când a intrat în carantină, iar numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 au trecut de 12.000, cu aproape 2.000 mai multe decât în 16 noiembrie. Numărul deceselor este de 348, față 294 la intrarea în carantină.

La o săptămână după intrarea în carantină, Sibiul este încă pe primul loc între județele cu cea mai mare rată de infectare în 12 zile. De la 9 la mie în 16 noiembrie, a scăzut la 8,64 în 23 noiembrie, la o săptămâmână după intrarea în carantină a municipiului Sibiu, a orașelor Cisnădie și Tălmaciu și a satului Șelimbăr.

Alte trei localități din Sibiu au intrat de azi în carantină

Numărul de persoane confirmate cu SARS-CoV-2 a continuat să fie mare, astfel că s-a ajuns, luni, la 12.600 de persoane, față de 10.580, în 16 noiembrie.

Și numărul morților a crescut

Și numărul deceselor a crescut. Dacă la intrarea în carantină existau 294 de decese, în 23 noiembrie numărul ajungea la 348.

ADVERTISING

În săptămâna de carantină, la Sibiu a ajuns un nou container pentru depozitarea persoanelor decedate de COVID-19, pentru că locurile din Morga Spitalului Județean se epuizau de la o zi la alta, acest nou container fiind dotat cu instalație de răcire.

În prezent, capacitatea de la Morgă este de 30 de locuri, pentru persoane confirmate cu noul coronavirus.

Cadavrele pacienţilor de Covid din Sibiu vor fi depozitate într-un nou container, donat de o persoană privată

Săptămâna de carantină a însemnat și decizii administrative. Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Liliana Coldea, a acceptat, cu greu, să își dea demisia, la solicitarea repetată a vicepremierului Raluca Turcan.

În locul său a fost desemnată o echipă de medici militari, condusă de colonelul Constantin Vlase, până vinerea trecută director medical la Spitalul Militar de Urgență Galați. Și Direcția de Sănătate Publică Sibiu are conducere militară, aici fiind director interimar directorul medical al Spitalului Militar de Urgență Sibiu, colonelul Daniel Chelcea.

ADVERTISING

După DSP, şi Spitalul de Urgenţă Sibiu va avea conducere militară venită din alt capăt al ţării

De luni, 23 noiembrie, alte trei localități: municipiul Mediaș, orașul Avrig și satul Orlat sunt în carantină. Aici restricțiile sunt la fel ca în Sibiu, însă specific este faptul că în ziua votului, în 6 decembrie, locuitorii au voie să iasă din case pentru a merge să voteze parlamentarii.

25 de focare de COVID-19

Totodată, potrivit Prefecturii Sibiu, sunt 25 de focare de COVID-19 active în județul Sibiu, dintre care 22 la centre rezidențiale. Aici sunt 997 de cazuri, cele mai multe la beneficiari.

Astfel, la Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Săliște sunt 98 de persoane infectate, din care 58 de beneficiari și 40 angajați. La CRRPH Dumbrăveni sunt 77 de persoane cu COVID-19, din care 54 de beneficiari și 23 angajați pozitivi. La Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Agnita sunt 33 de persoane bolnave, din care 25 de beneficiari și 8 angajați.

ADVERTISING

Cel mai mare număr de infectări este la Centrul de recuperare și reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu, unde sunt confirmate 175 de persoane, din care 125 de beneficiari și 50 de angajați.

DNA a deschis dosar penal privind containerele de la Spitalul Județean din Sibiu, unde stau pacienții cu Covid

La Sos Satele copiilor Cisnădie sunt opt persoane bolnave, din care 4 beneficiari și 4 angajați.

La Centrul pentru recuperarea și reabilitare neuropsihiatrică Râu Vadului sunt 166 de persoane care au coronavirus, din care 122 de beneficiari și 44 de angajați, iar la Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Sibiu din 47 de persoane confirmate, 34 sunt beneficiari.

La Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități „Sf. Nectarie” din Mediaș sunt 59 de persoane confirmate, din care 40 de beneficiari și 19 angajați, iar la Centrul de îngrijire și asistență „Episcop Nicolae Popoviciu” Biertan sunt 29 persoane poyitive, din care 18 beneficiari și 11 angajați.

La Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilități „Speranța” Sibiu sunt 26 de persoane din care 12 beneficiari și 14 angajați, iar la Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități Mediaș sunt 49 de persoane active, din care 42 beneficiari și 7 angajați.

Un bolnav de COVID din Spitalul Judeţean Sibiu a fost transferat în Germania, cu un charter privat

La Centrul de îngrijire și asistență Agnita sunt 16 persoane infectate cu noul virus, din care 8 beneficiari și 8 angajați, iar la Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu handicap Tălmaciu sunt 73 de persoane, din care 49 de beneficiari și 24 de angajați.

În Căminul pentru persoane vârstnice Sura Mică sunt 24 de cazuri pozitive, din care 17 beneficiari și 7 angajați, iar la Căminul pentru persoane vârstnice Agnita, din 12 persoane, 9 sunt beneficiari.

La Centrul de plasament Orlat sunt patru persoane pozitive la SARS-CoV-2, toţi beneficiari, la Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Mediaș sunt 20 persoane bolnave, din care 10 beneficiari, iar la Centrul de îngrijire și asistență Biertan sunt 38 de cazuri, din care 18 la beneficiari.

La Căminul pentru persoane vârstnice Ațel sunt cinci persoane bolnave, toate fiind dintre angajați, iar la Căminul pentru persoane vârstnice „Sf. Mihail Mărturisitorul” Mediaș sunt 15 cazuri, din care 11 beneficiari. La Centrul de plasament Prichindelul Sibiu sunt 15 persoane pozitive, din care 11 beneficiari, iar la Centrul de plasament Guliver Sibiu sunt 8 persoane infectate, din care 6 beneficiari.

Trei focare la fabrici

Alte trei focare sunt la două fabrici din Sibiu. Una dintre fabricile focar este producătoare de componente auto. Aici sunt 131 de angajați pozitivi, iar pentru 184 de contacți s-a dispus măsura de carantină la domiciliu.

O altă companie focar este producătoare de echipamente electronice pentru industria auto. Aici sunt 66 de angajați pozitivi, iar 109 contacți sunt în carantină la domiciliu.

O companie producătoare de accesorii pentru îmbrăcăminte are opt cazuri pozitive, iar pentru 16 s-a dispus măsura de carantină la domiciliu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇