Cazurile de Covid-19, în creștere la New York

Cazurile de contaminare cu SARS-CoV 2 sunt în dinamică ascendentă la New York, mai ales în zonele cu comunități de evrei ultra-ortodocși, avertizează guvernatorul Andrew Cuomo.

Astfel, datele pentru ultimele 24 de ore arată 1,5% teste pozitive – 834 din cele 52.936 de teste realizate , a scris pe Twitter Cuomo, în timp ce acest procent staţiona la 1% de mai multe zile.


Dacă media de 1,5% teste pozitive este în continuare relativ scăzută, mai ales în comparaţie cu explozia actuală de cazuri în Europa, ea ascunde focare de contaminare considerate „îngrijorătoare” de autorităţile sanitare, în special în mai multe cartiere din Brooklyn cu o puternică populaţie de evrei religioşi.

În unele din aceste cartiere, rata de contaminare a urcat la peste 5-6%, faţă de 1% pentru întregul oraş, mai ales pe fondul sărbătorilor evreieşti care s-au încheiat luni cu celebrarea Yom Kippur (Ziua Ispăşirii), potrivit autorităţilor sanitare din New York.

Printre locurile unde rata de pozitivare a crescut, guvernatorul Cuomo a citat luni, pe lângă Brooklyn, două comitate de la marea periferie newyorkeză, Rockland şi Orange, unde locuieşte, de asemenea, un număr important de evrei religioşi.

Creşterea numărului de cazuri în Brooklyn este îngrijorătoare pentru autorităţile capitalei economice a SUA deoarece intervine cu câteva zile înainte de redeschiderea şcolilor publice pentru cursuri parţial în persoană, spre sfârşitul acestei săptămâni, deschidere amânată deja de două ori.

ADVERTISING

OMS anunță că țările cu venituri mici și medii vor primi teste ieftine, pentru diagnosticarea COVID-19


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇