Care este sfatul lui Arafat pentru perioada sărbătorilor de iarnă: Nu poți să pui un număr maxim, dar rămâneți în rândul familiei

Care este sfatul lui Arafat pentru perioada sărbătorilor de iarnă: Nu poți să pui un număr maxim, dar rămâneți în rândul familiei

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, medicul Raed Arafat, afirmă că „sfatul clar” pentru perioada Crăciunului şi a sfârşitului de an este ca oamenii să limiteze la maximum mobilitatea, dar şi contactul cu persoanele cu care nu locuiesc. Acesta spune că măsura carantinării va fi „practicată mai departe” în acele localităţi sau zone unde indicele de infectare cu noul coronavirus rămâne ridicat.

„Din punct de vedere al sărbătorilor care urmează, sfatul clar este respectarea regulilor şi limitarea la maxim a mobilităţii şi a contactului, mai ales cu persoanele care nu stăm cu ei şi nu avem contact obişnuit cu ei, tot timpul”, a afirmat Raed Arafat, duminică seară, într-o intervenţie la Antena 3. 

ADVERTISING

”Nu este vorba de număr maxim, aici nu s-a pus număr maxim. Mai ales în casa omului nu poți să pui numărul maxim care este. Ce este recomandabil este ca lumea să rămână în rândul familiei, imediat apropiate. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Adică cei apropiați, cu care stai cu ei. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice problemă.

În rest, dacă vrei să vină și alți prieteni la tine trebuie să măcar să respecți regulile, în sensul în care să fie distanțare, să fie lumea distanțată, care e greu în casă, știm foarte bine”, a mai spus Arafat și la Pro Tv.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta a subliniat că măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului prevăzute în actele normative sunt în continuare în vigoare, ele fiind trecute şi în Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă, document din care a fost exclusă doar măsura privind funcţionarea pieţelor din spaţii închise.  

Întrebat care este situaţia localităţilor din judeţul Ilfov, limitrofe Bucureştiului, unde se înregistrează în continuare indici ridicaţi de infectare cu noul coronavirus, Raed Arafat a precizat că în localităţile în care rata de infectare se menţine ridicată vor fi menţinute şi măsuri precum carantina.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇