Canada este prima țară din lume care autorizează vaccinul Pfizer pentru copii

Canada este prima țară din lume care autorizează vaccinul Pfizer pentru copii

Canada este prima țară din lume care a autorizat vaccinul anti-Covid Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Ministerul Sănătății din Canada a luat hotărârea pe baza datelor din studiile clinice de fază a treia asupra copiilor, transmite BBC.

„S-a stabilit că acest vaccin este sigur și eficient atunci când este utilizat în această grupă de vârstă", a spus un reprezentant al ministerului.

În martie anul trecut, Pfizer a declarat că studiile vaccinului său la copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani au arătat o eficiență de 100% și un răspuns imun puternic.

ADVERTISING

Riscul copiilor de a se îmbolnăvi grav sau de a muri din cauza asociate COVID-19 este redus, iar de-a lungul pandemiei au avut foarte rar nevoie de tratament în spital.

În Europa, Pfizer a depus recent la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) cererea de aprobare a vaccinului anti-COVID la copiii de peste 12 ani. Compania a făcut studii pe 2.260 de copii între 12 şi 15 ani, iar rezultatele au arătat o eficiență de 100%.

Evaluarea EMA durează până la 6 săptămâni.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇