Campania de vaccinare antigripală începe după 15 septembrie. S-au luat de două ori mai multe doze decât anul trecut

Campania de vaccinare antigripală începe după 15 septembrie. S-au luat de două ori mai multe doze decât anul trecut

Statul a cumpărat 3 milioane de doze de vaccin antigripal.

Cantitatea este dublă față de cea achiziționată anul trecut, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sătănății, Oana Grigore.

Campania de vaccinare antigripală va începe după data de 15 septembrie. În plus, numărul de doze de vaccin poate fi suplimentat cu încă un milion.

Avem un acord cadru pentru achiziționarea a trei milioane de doze de vaccin gripal. Campania de vaccinare va începe în a doua parte a lunii septembrie. Este un număr de doze dublu față de anul trecut pe care îl achiziționăm (...) Avem deja aceste vaccinuri, există posibilitatea ca prin acordul cadru să suplimentăm numărul de doze de vaccin până la 4 milioane de doze.

Oana Grigore, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății
ADVERTISING

Vaccinul poate fi făcut la medicul de familie și este gratuit pentru persoanele din categoriile de risc, copii, bătrâni, femei însărcinate și cei are suferă de anumite boli, relatează Europa FM.

În toamnă vom avea, cel mai probabil, epidemie de gripă suprapusă peste pandemia de COVID. De ce vaccinul antigripal poate face diferența și cât de pregătit e Ministerul Sănătății

Oana Grigore mai subliniază cât de importantă este vaccinarea antigripală, în condițiile în care ne aflăm în plină pandemie.

În plus, le recomandă și persoanelor care nu se află în grupurile de risc să se vaccineze.

ADVERTISING

Este foarte importantă vaccinarea antigripală anul acesta, în contextul epidemiologic actual. Recomandăm farmaciilor să se aprovizioneze cu acest vaccin, pentru că va fi o cerere mult mai mare. Și recomandăm persoanelor care nu sunt în categoriile de risc să achiziționeze acest vaccin și se imunizeze.

Oana Grigore

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇