Bucureștiul e pe primul loc la cazurile de COVID-19. Câte paturi sunt libere la secțiile de Terapie Intensivă din Capitală

Bucureștiul e pe primul loc la cazurile de COVID-19. Câte paturi sunt libere la secțiile de Terapie Intensivă din Capitală

Mai mult de jumătate din paturile destinate secțiilor de Terapie Intensivă de la spitalele COVID din București sunt ocupate, anunță Ministerul Sănătății.

Astfel, spun oficialii, conform raportărilor realizate de catre unitățile sanitare in platformă, în prezent, dintr-un numar de 214 paturi destinate ATI, un număr de 109 sunt neocupate.

În ceea ce privește paturile pe secții, dintr-un număr total de 1.714 paturi, 589 sunt neocupate.

ADVERTISING

Ministerul Sănătății precizează că procesul de ocupare a paturilor este în dinamică în funcție de evoluția clinică a pacienților.

Bucureștiul s-a aflat sâmbătă pe primul loc în ceea ce privește numărul de infectări înregistrate în ultimele 24 de ore. Astfel, au fost raportate azi 202 cazuri noi.

Și la numărul total de cazuri Bucureștiul de se află pe primul loc, cu 8.325 de imbolnăviri de la începutul pandemiei.

ADVERTISING

Noi cifre alarmante în lupta cu pandemia

Autoritățile au anunțat și sâmbătă cifre alarmante privind evoluția pandemiei în țara noastră. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.328 de cazuri noi de coronavirus, din 23.986 de teste prelucrate.

Astfel, bilanțul total în România ajunge la 69.374 de infecții.

32.334 pacienți au fost declarați vindecați și 7.814 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 469 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

ADVERTISING

În spitalele COVID, sunt internate 7.309 de persoane bolnave. Dintre acestea, 473 sunt internate la Terapie Intensivă.

Grupul de Comunicare Strategică (GCSC) a raportat și 50 de decese în ultimele 24 de ore. Asta înseamnă că bilanțul negru în România ajunge la 2.954.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇