Boloș spune că în 2027 vom avea spitale noi în orice colț al țării

Boloș spune că în 2027 vom avea spitale noi în orice colț al țării

„Știm sigur că în 2027 vom avea spitale noi în orice colț al țării”, spune ministrul Marcel Boloș, după ce Guvernul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență care reglementează măsurile necesare implementării proiectelor de infrastructură publică de sănătate cu finanțare din fonduri nerambursabile.

„Deși sună brutal, realitatea este că transformarea sistemului de sănătate românesc se produce lent, discontinuu și fragmentat, iar asta ne pune în situația de a fi printre statele UE cu cel mai mare număr al deceselor care ar fi putut fi evitate.

ADVERTISING

Acum, știm sigur că în 2027 vom avea spitale noi în orice colț al țării. În logica măsurilor pentru a obține rezultate în domeniul sănătăţii, ordonanța de astăzi stabilește măsurile necesare implementării proiectelor de infrastructură spitalicească ce vor fi finanțate din fonduri europene. Vorbim despre unele dintre cele mai așteptate investiții, care vor asigura acces la servicii medicale de calitate pentru milioane de români.

Mai mult, avem parte de o premieră care ne deschide perspectivele pentru viitoarele investiții strategice în infrastructură, odată ce am făcut posibilă combinarea finanțării din fonduri externe nerambursabile cu împrumutul BEI”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a precizat că au fost stabilite criterii transparente de selecție a proiectelor care vor fi finanțate aceste fonduri.

„Am stabilit criterii transparente de selecție a proiectelor care vor fi finanțate aceste fonduri, valoarea eligibilă pentru fiecare categorie de proiect, solicitanții eligibili, regulile pentru contractarea asistenței financiare rambursabile și contribuția proprie a beneficiarilor.

Odată cu reglementările adoptate astăzi, putem spune că intrăm în linie dreaptă către realizarea acestor investiții de aproape de 2 miliarde de euro în spitalele românești”, a completat Boloș.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇