Avem doar un singur pat liber la ATI

Avem doar un singur pat liber la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, la acest moment, este disponibil un pat liber de ATI, acesta fiind în Bucureşti.

”În data de 30 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.742 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.  În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.  1.858 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

La nivel naţional, la acest moment este disponibil 1 pat liber de ATI, în Bucureşti , altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2”, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 

ADVERTISING

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 153 de paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.   

”Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.  

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇