Aproape 1.600 de noi vaccinări în România. MS a lansat o campanie inedită: Postează o fotografie!

Aproape 1.600 de noi vaccinări în România. MS a lansat o campanie inedită: Postează o fotografie!

Alte 1.586 de cadre medicale au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, numărul total ajungând la 13.242. O singură persoană vaccinată a prezentat o reacţie adversă uşoară, a anunțat sâmbătă Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

”Număr de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 1 reacţie comună şi minoră, dintre care: 1 reacţie generală.

Număr de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 27 reacţii comune şi minore, dintre care: 4 reacţii locale cu durere la locul injectării; 23 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie)”, au transmis autorităţile. 

vaccinare-2-ianuarie
ADVERTISING

Ministerul Sănătăţii, campanie pe Facebook: Deja te-ai vaccinat? Postează aici o fotografie!

Ministerul Sănătăţii a lansat, sâmbătă, o campanie de susţinere a vaccinării, pe Facebook. ”Deja te-ai vaccinat? Postează aici o fotografie”, îndeamnă ministerul cadrele medicale, singurele pentru care este deschisă vaccinarea în acest moment.

"Vaccinul înseamnă pentru mine speranţă. Speranţa să revenim la normalitatea de care ne este dor tuturor. Aş vrea ca toţi cei care se mai îndoiesc şi oscilează să aibă curaj şi încredere în doctori şi oamenii de ştiinţă", afirmă Valentina Berbecaru, statistician la Spitalul Clinic De Boli Infecţioase Braşov şi membru al comisiei de vaccinare din spital, cea care apare în fotografia atașată postării de pe Facebook.   

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministerul Sănătăţii afirmă, de asemenea, că Valentina Berbecaru ”a început anul cu o super-putere: este vaccinată împotriva COVID-19”.   

Cele mai multe dintre comentariile la postare sunt pozitive, oamenii afirmând că urmează să se vaccineze, în momentul în care vaccinul va fi disponibil pentru toată lumea.   

O astfel de fotografie a fost postată de Valentina Berbecaru, statistician la Spitalul Clinic De Boli Infecțioase Brașov și membru al comisiei de vaccinare din spital.

Posted by Ro Health Review on Saturday, January 2, 2021
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇