Aproape 1.000 de cadre medicale au fost confirmate cu Covid în ultimele două săptămâni. Sunt secții închise la Colentina şi pacienți pozitivați

Aproape 1.000 de cadre medicale au fost confirmate cu Covid în ultimele două săptămâni. Sunt secții închise la Colentina şi pacienți pozitivați

70 de angajaţi ai Spitalului Colentina sunt infectaţi cu SARS-CoV-2 și au existat și pacienți internați care s-au pozitivat, prin urmare directorul medical a anunțat că secția de hematologie este închisă până luni şi că alte două secţii, de neurologie, au activitatea închisă parţial.

Dintre cei 70 de angajaţi infectați, în jur de 10 sunt medici, iar restul asistenţi, brancardieri, infirmiere.

“Sunt două secţii care sunt parţial închise, în sensul în care activitatea nu se desfăşoară pe toată secţia, permite izolarea unei părţi din secţie, vorbim despre neurologie. Și de câteva zile am temporizat internările în secţia de hematologie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla zilele următoare”, a declarat dr. Mihai Drăguţescu, directorul medical al Spitalului Clinic Colentina din Capitală.

ADVERTISING

10 pacienţi erau internaţi în secţia de hematologie în momentul în care s-a decis închiderea acestei secţii.

”Nu putem face o legătură între pozitivarea personalului şi pozitivarea pacienţilor, adică cel puţin nu la hematologie. La hematologie motivul de închidere a fost faptul că au început să se pozitiveze nişte pacienţi.

Tulpina omicron se transmite foarte repede, pacienţii sunt imunodeprimaţi şi imediat o captează. Timp de 7 zile nu se mai fac internări, de luni o să dăm drumul din nou”, a declarat medicul.

ADVERTISING

Dr. Mihai Drăguţescu a explicat că ”pacienții care s-au pozitivat au rămas în spital, cei care au permis să meargă acasă au mers acasă, iar ceilalţi care sunt în continuare negativi au rămas pe poziţie”.

“Pacienţii sunt majoritatea imunodeprimaţi, lucrurile sunt mai complicate, tocmai de aceea, am luat decizia să temporizăm internările”, a mai declarat medicul.

Dr.Drăguțescu a dezvăluit că, ”din păcate, rata de pozitivare fiind una destul de mare, mai avem şi surprize pe secţiile chirurgicale”.

”Adică un pacient care inițial are un test negativ să zicem că în două zile se poate pozitiva. Dar acel pacient este izolat, apoi, trece cu bine, mai ales pacientul vaccinat, trece cu bine peste şi se reiau procedurile”, a explicat directorul medical al Spitalului Colentina. 

ADVERTISING

Acesta a explicat că spitalul este unul pentru bolnavi cronici, nu pentru urgențe, prin urmare ”pacienţii sunt toţi programaţi, vin la controale sau la evaluări iniţiale, este relativ facil să manageriem cazurile”.

”Ne aşteptăm ca lucrurile să fie ceva mai bune în mod teoretic cel puţin pe aceste secţii, acum lucrurile sunt în dinamică, în continuă mişcare. Din cauza transmisibilităţii foarte ridicate, permanent apar cazuri noi, din fericire se trece prin boală relativ uşor, gradul de vaccinare al personalului din Colentina este unul ridicat, se izolează 5 zile după care revin la muncă”, a explicat Dr. Mihai Drăguţescu.

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, în total, la nivel naţional, 16.004 angajaţi din sistemul sanitar au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei şi până acum.

963 de angajaţi din sistemul sanitar au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele două săptămâni, iar 92 în ultimele 24 de ore.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇