Aparate fizioterapie – când ai nevoie de ele și la ce tip de terapii sunt folosite?

aparate fizioterapie
aparate fizioterapie


Majoritatea persoanelor văd fizioterapia că pe o ocupație minune – și pe bună dreptate. Această, prin intermediul masajelor, exercițiilor speciale, terapiei cu căldură, electroterapiei și a unor aparate fizioterapie pot pune aproape orice tip de pacient pe picioare. Trebuie menționat faptul că acest tip de terapie a fost conceput pentru afecțiunile la nivel fizic – răni sau afecțiuni degenerative la nivelul musculaturii sau sistemului osos, printre altele.

În același timp, există mai multe tipuri de fizioterapie, cât și de aparate care pot fi folosite, în funcție de condiția pacientului și de afecțiunile acestuia. În cele ce urmează, vei află când poți beneficia de pe urmă unor astfel de aparate, dar și la ce tip de terapii sunt folosite.

ADVERTISING

Tipuri de tratamente fizio – situații în care ai nevoie de aparate fizioterapie

În funcție de tipul afecțiunii de care suferi, îți va fi recomandat un anumit tip de fizioterapie, după cum urmează:

  • Fizioterapie de tip neurologic – rolul acestui tip este de a redă mobilitatea pacientului și de a restabili funcțiile mușchilor acestuia. Evident, fizioterapie neurologică are că țintă principala afecțiunile la nivelul sistemului nervos și neuromuscular. Printre afecțiuni, pot fi enumerate leziunile măduvei spinării, accidentele vasculare cerebrale, leziunile cerebrale și așa mai departe;
  • Fizioterapie de tip ortopedic – rolul acesteia este de îmbunătăți funcțiile la nivel musculo-scheletic, anume ajustarea ligamentelor, mușchilor, oaselor, tendoanelor și articulațiilor;
  • Fizioterapie de tip cardiopulmonar – cei care au suferit de stop cardiac sau de boli pulmonare obstructive vor avea nevoie de tratament cu acest tip de fizioterapie. Acesta implică exerciții, uzul de aparate fizioterapie și anumite tehnici de rezistență cardiopulmonara care ajută pacientul să își îmbunătățească starea de sănătate;
  • Fizioterapie de tip pediatric – acest tip are rolul de a îmbunătăți afecțiuni genetice sau prezente de la naștere și este conceput în special pentru copii;
  • Fizioterapie de tip geriatric – evident, opusul fizioterapiei de tip pediatric este fizioterapia geriatrică, ce atacă afecțiuni precum osteoporoză și artrită – în general afecțiuni aferente unei vârste înaintate.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fiecare dintre tipurile de fizioterapie menționate se poate baza, în funcție de tratamentul recomandat, pe unul sau mai multe tipuri de aparate fizioterapie.

Tipuri de tratament fizioterapie care implică folosirea de aparate specializate

Primul tip de tratament care implică folosirea unor astfel de aparate este stimularea electrică nervoasă transcutanata. Aparatul, prin intermediul unor electrozi poziționați la suprafață pielii, trimite semnale electrice de intensitate scăzută pentru a ameliora durerea.

Apoi, mai poate fi menționată și terapia magnetică (realizată cu ajutorul electromagnetilor), diatermia (bazată pe căldură indusă electric sau curenți electromagnetici), terapia cu ultrasunete și fonoforeza. Acestea din urmă necesită aparate fizioterapie profesionale capabile de ultrasunete.

ADVERTISING

Ce trebuie să faci înainte de a cumpără astfel de aparate?

aparate fizioterapie
aparate fizioterapie

Evident, dat fiind modul în care tehnologia s-a dezvoltat, ai parte atât de aparate staționare, cât și portabile. Totuși, indiferent de afecțiune sau tipul de tratament recomandat, nu ar trebui să foloseșți astfel de aparate fără a te consulta mai întâi cu medicul specialist. De altfel, majoritatea tipurilor de tratament pot fi realizate doar în centre de fizioterapie profesionale.

Dacă ai nevoi de un produs portabil sau vrei să-ți echipezi cabinetul de fizioterapie, poți apela cu încredere la gama de produse a magazinului online ArtroMedicale.ro. Indiferent de nevoi, aceștia te pot ajută cu produse de calitate și la un preț avantajos!