Apa naturală de trandafiri și beneficiile ei pentru frumusețea pielii și părului

Apa naturală de trandafiri și beneficiile ei pentru frumusețea pielii și părului

Apa de trandafiri este folosită încă din cele mai vechi timpuri, pentru a îngriji pielea. Pe lângă aromaterapie și senzația de relaxare, trandafirii mai oferă și un efect calmant și catifelant pielii.

Fiind utilizată încă din Antichitate, apa de trandafiri are proprietăți antioxidante, care ajută la rejuvenarea pielii, oferind astfel un aspect radiant tenului și protejându-l de inflamații.

Ce este mai exact apa de trandafiri?

Apa de trandafiri este un produs versatil, având întrebuințări atât în gastronomie, cât și în cosmetică. Aceasta poate fi folosită pentru diverse probleme ale părului, dar și ale pielii. După cum reiese și din denumire, apa de trandafiri conține apă și petale din această floare. Datorită compoziției, lichidul obținut devineușor colorat, cu miros parfumat, din acesta obținându-se un parfum cu notă florală.

ADVERTISING

Apa de trandafiri oferă următoarele beneficii:

  1. Revigorează tenul în câteva secunde.Vara simțim nevoia de reîmprospătare. În acest caz, putem pulveriza apă de trandafiri direct pe piele, pentru a-i reda hidratarea și catifelarea.
  2. Calmează pielea iritată. Pielea devine iritată atunci când se usucă, în special iarna, fapt care susține apariția eczemelor. Find calmanta, apa de trandafiri este benefică și pentru îngrijirea pielii după epilare.
  3. Reduce petele roșii de pe piele. Această roșeață a pielii este cauzată, de cele ami multe ori, de dilatarea capilarelor. Fiind astringentă, apa de trandafiri acționează asupra acestor vase, aflate chiar sub nivelul pielii, combătând petele roșii și rozaceea.
  4. Previne și reduce acneea. Având și proprietăți antibacteriene, dar și antiseptice, apa de trandafiri este indicată persoanelor cu forme ușoare de acnee. Lichidul oferă protecție acestui tip de ten.
  5. Curăță porii și este un demachiant eficient. Folosită în fiecare dimineață și seară, apa de trandafiri poate fi adjuvant pentru produsele preferate de demachiere și de îngrijire, în general.
  6. Oferă un aspect sănătos părului. Folosită pe păr, după spălarea acestuia, apa de trandafiri oferă strălucire firelor și lasă senzația de păr mătăsos, acesta devenind astfel mai ușor de descurcat.
ADVERTISING

Naturalis Apa de trandafiri cu pulverizator

Apa de trandafiri a devenit, de-a lungul timpului, de nelipsit din trusa de îngrijire a oricărei femei. Apreciată pentru parfumul său, pentru proprietățile cosmetice, dar și pentru cele terapeutice, apa naturală de trandafiri este obținută prin distilarea florilor de Rosa Damascena Mill (trandafir de Damasc).

Apa Naturala de Trandafiri de la Naturalis este potrivită pentru toate tipurile de ten, aducând o multitudine de beneficii pielii: are efect revigorant, reduce excesul de sebum, calmează și menține echilibrul pH-ului pielii, ameliorează aspectul uscat al acesteia, o reîmprospătează, o catifelează și o purifică în profunzime.

ADVERTISING

Cicatrizantă și antibacteriană, apa naturală de trandafiri poate trata micile infecții, luptând cu succes împotriva acneei, dar și a îmbătrânirii pielii. Produsul se pulverizează direct pe piele, ori de câte ori este nevoie, pentru hidratare și revitalizare.

Așa cum spuneam, apa de trandafiri este indicată și pentru îngrijirea părului și a scalpului. Pentru a avea un efect maxim, este recomandată aplicarea ei prin masaj, pentru stimularea circulației sanguine. Produsul se poate achiziționa din toate farmaciile Catena.