Academia de Medicină din Franța recomandă rapelul pentru Pfizer și Moderna la 6 luni, dar nu pentru siguranța pacienților

Academia de Medicină din Franța recomandă rapelul pentru Pfizer și Moderna la 6 luni, dar nu pentru siguranța pacienților

Șase luni în loc de șase săptămâni. Aceasta este recomandarea Academiei de Medicină din Franța, care ar dori să prelungească timpul dintre cele două doze de Pfizer și Moderna la persoanele sub 55 de ani.

Dar acest lucru nu are legătură cu o măsură de precauție, ci pentru a se asigura că vor fi vaccinați cu o primă doză cât mai mulți oameni, notează Le Figaro.

Acest lucru ar „accelera campania de vaccinare în masă” și „va atinge imunitatea colectivă mult mai rapid cu același număr de doze, asigurând în același timp o protecție individuală satisfăcătoare ”, a declarat, joi, Academia de Medicină. 

ADVERTISING

Cu toate acestea, această instituție nu are putere de decizie: Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) poate lua acest tip de decizie, necesitând aprobarea Guvernului.

De miercuri, perioada dintre cele două doze de vaccin Pfizer și Moderna a fost stabilită la 42 de zile, față de 28 anterior. Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a spus că acest lucru le va permite să vaccineze mai mulți oameni, fără să reducă protecția în cazul celor vaccinați cu o primă doză.

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇