A fost confirmat primul caz de infectare cu tulpina Omicron în SUA

A fost confirmat primul caz de infectare cu tulpina Omicron în SUA

Un prim caz de infectare cu varianta Omicron a fost confirmat în SUA, fiind vorba despre un individ revenit din Africa de Sud, au anunţat miercuri autorităţile sanitare americane, relatează AFP.

Această persoană a fost testată pozitiv în California, a anunţat Centrul de prevenţie şi combatere a bolilor (CDC) într-un comunicat.

Persoana în cauză era "vaccinată şi prezenta simptome uşoare în curs de ameliorare", a adăugat sursa citată. "Toate persoanele în contact apropiat (cu această persoană) au fost între timp testate negativ", a mai precizat CDC.

ADVERTISING

Pacientul testat pozitiv a revenit din Africa de Sud pe 22 noiembrie.

Varianta Omicron a coronavirusului a fost clasificată vineri drept "preocupantă" de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Varianta a fost deja detectată în circa 20 de ţări, după ce a fost identificată mai întâi în Africa de Sud.

Washingtonul a interzis deja intrarea pe teritoriul american persoanelor provenind din opt ţări din Africa australă.

Toţi adulţii străini care intră în SUA trebuie să fie vaccinaţi dar şi testaţi negativ cu trei zile înainte de a se urca în avion. Americanii care se întorc din străinătate trebuie de asemenea să fie testaţi, cu trei zile sau o zi înainte de plecare, în funcţie de statutul lor vaccinal. Guvernul american intenţionează să reducă acest termen la o singură zi pentru toţi.

ADVERTISING

Omicron îngrijorează experţii pentru că prezintă noi mutaţii care sunt susceptibile să-l facă mai contagios sau mai rezistent la imunitatea oferită de vaccinuri. În prezent se efectuează studii pentru a stabili dacă într-adevăr situaţia se prezintă astfel, dar primele rezultate ar urma să fie disponibile abia în următoarele săptămâni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇