960 de români, toți cadre medicale, s-au vaccinat până acum împotriva Covid-19. Niciunul nu a avut efecte adverse

960 de români, toți cadre medicale, s-au vaccinat până acum împotriva Covid-19. Niciunul nu a avut efecte adverse

În prima zi de la debutul campaniei de imunizare în România, 960 de cadre medicale din România s-au vaccinat împotriva Covid-19 până duminică, la ora 18.00.

Acestea fac parte din cele 10 spitale din țara noastră unde au ajuns primele dozele de ser.

Important este faptul că, până acum, nimeni nu a suferit efecte adverse. Vaccinarea personalului medical continuă luni și marți.

Anunțul a fost făcut de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, într-un comunicat de presă remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Iată textul integral:

„Astăzi, 27 decembrie ac, a început campania de vaccinare în România. Debutul campaniei a fost marcat în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș“ din capitală. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Prima persoană vaccinată anti-Covid din România: „Sper ca în scurt timp să scăpăm și să fim din nou fericiți” (Video)

ADVERTISING

Acțiunile au continuat și la nivel național, iar în acest moment (27decembrie, ora 18.00), numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri este de 960. Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse.

Vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în data de 25 decembrie, continuă luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie).”

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇