5 pași simpli pentru a avea un corp mai sănătos

5 pași simpli pentru a avea un corp mai sănătos

În ultima vreme tot mai mulți oameni sunt preocupați de aspecte ce țin de sănătatea, frumusețea și bunăstarea propriului corp, deoarece multe lucruri din viața cotidiană ne degradează mai mult sau mai puțin. Cum este bine cunoscut faptul că frumusețea vine din interior, mai jos vei găsi o listă cu recomandări care te-ar putea ajuta să ajungi la cea mai bună formă a ta.

       Iată cele 5 metode prin care poți avea un corp mai sănătos!

1.    Alimentația sănătoasă

Chiar dacă de cele mai multe ori produsele de patiserie sau alți înlocuitori de masă sunt mult mai accesibile, ține cont de faptul că aceste lucruri îți afectează sănătatea în timp. Încearcă să nu sari peste mese și evită zahărul pe cât de mult posibil. Pe lângă mâncare, și nivelul de hidratare este foarte important și nu uita să bei cât de multă apă poți.

ADVERTISING

2. Odihnă adecvată

Somnul este mai important decât ai crede, iar lipsa lui duce la scăderea productivității și îți poate afecta sănătatea mentală. De obicei e recomandat să dormi între 7-9 ore pe zi pentru a putea funcționa la capacitate maximă. Pentru un somn mai odihnitor renunță la ecrane cu ceva timp înainte să te culci și asigură-te că ai un mediu de dormit confortabil.

3. Suplimente alimentare și vitamine

Din cauza mâncării foarte procesate este posibil să nu îți asiguri aportul adecvat de substanțe nutritive din corp. Pe vegis.ro găsești o gamă variată de suplimente, capsule și comprimate pentru diverse afecțiuni sau carențe, dar înainte poți întreba un specialist pentru a te asigura că le administrezi corect în funcție de nevoile tale individuale.

ADVERTISING

4. Sport

Probabil auzi frecvent fie la spoturile publicitare sau în jurul tău că sportul este sănătate curată sau că este recomandat să faci minim 30 de minute de activitate fizică în fiecare zi. De cele mai multe ori cu o viață mult prea agitată nu mai ai timp și de sport, însă ai putea începe prin a face pași mici, de exemplu, mergi pe scări în loc să iei liftul, pentru distanțele scurte renunță la mașină sau la mijloacele de transport și mergi pe jos. După aceste mici schimbări alege un sport sau o activitate fizică care ți-ar plăcea și ți-ar aduce satisfacție.

ADVERTISING

5. Evitarea stresului

Folosirea cuvântului “stres” este atât de uzuală, încât a ajuns să pară o banalitate, însă stresul cronic îți afectează în mod direct sănătatea. Pentru a reuși să gestionezi cât mai bine acest factor există mai multe metode eficiente, de exemplu ai putea începe să îți organizezi timpul astfel încât să ai mai multe momente pentru tine și pentru activitățile care îți aduc fericire și relaxare. Alte moduri prin care să reduci nivelul de stres ar putea fi yoga, meditația sau respirația profundă.

Cei 5 pași de mai sus pot fi un punct de plecare pentru a-ți crește calitatea vieții și pentru a avea un corp mai sănătos. Nu uita că e în regulă să începi și prin schimbări mici și să îți adaptezi stilul de viață în funcție de nevoile și preferințele tale.