30 de profesori din Galați, izolați după ce au intrat în contact cu o persoană infectată: Două școli intră pe scenariul roșu

30 de profesori din Galați, izolați după ce au intrat în contact cu o persoană infectată: Două școli intră pe scenariul roșu

Un liceu de stat și unul particular din orașul Galați vor organiza cursuri online din cauza unei persoane infectate cu virusul SARS CoV-2. Este vorba despre directoarea liceului privat care s-a infectat și a intrat în contact cu 30 de profesori de la ambele instituții.

Direcția de Sănătate Publică Galați a început o anchetă epidemiologică și a stabilit că 30 de profesori au participat la un consiliu profesoral condus de directoarea liceului privat.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean, aceasta nu știa că era infectată cu Covid 19, dar toate persoanele care au participat la ședință au devenit potențiale purtătoare ale bolii. 30 de profesori care predau la ambele licee au fost izolați la domiciliu.

Din cauza situației create, cursurile la Liceul particular Marin Coman și la Liceul Tehnologic Anghel Saligny se vor desfășura doar în mediul online.

Cele două școli vor adopta scenariul roșu cel puțin până la ieșirea din izolare a celor 30 de profesori.

Ministerul Educaţiei a centralizat datele din ţară: 238 de școli vor face doar cursuri online. Iată scenariile din Bucureşti

Cum se deschid școlile în București: Aproape 600 vor funcționa în scenariul galben, 5 în scenariul roșu