Xi Jinping şi Li Keqiang vor discuta vineri cu liderii UE. Lavrov e deja în China

Xi Jinping şi Li Keqiang vor discuta vineri cu liderii UE. Lavrov e deja în China

Preşedintele chinez Xi Jinping şi premierul Li Keqiang se vor întâlni cu liderii Uniunii Europene, vineri, 1 aprilie, în cadrul unui summit virtual, a anunţat miercuri Ministerul de Externe al Chinei.

Este prima confirmare a Chinei că un summit cu liderii UE va avea loc săptămâna aceasta. Evenimentul a fost amânat în repetate rânduri, pe fondul deteriorării relaţiilor.

Liderii se vor întâlni în format virtual, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Wang Wenbin, în cadrul unei conferinţe de presă, la Beijing.

ADVERTISING

Pe de altă parte, ministrul chinez de Externe, Wang Yi, s-a întâlnit deja, miercuri, cu omologul său rus, Serghei Lavrov, la Tunxi, în provincia Anhui, din estul Chinei.

„Sunt convins că la finalul acestei etape situaţia internaţională va fi net mai clară şi că noi, împreună cu dvs. şi cu partenerii noştri, ne vom îndrepta spre o ordine mondială multipolară, justă, democratică", i-a spus el ministrului chinez.

La rândul său, Wang Yi a declarat că relaţiile dintre China şi Rusia „au trecut testul turbulenţelor internaţionale” şi continuă să se dezvolte ferm,

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rusia şi China au convenit să extindă cooperarea în cadrul unei întâlniri a miniştrilor de Externe ai celor două ţări, care a avut loc miercuri, în China, potrivit agenţiei de ştiri Interfax, care citează Ministerul de Externe al Rusiei, pe fondul a ceea ce Moscova a descris drept „condiţii internaţionale dificile”, relatează Reuters.

Potrivit Interfax, cooperarea stabilită include consolidarea coordonării politicii externe şi alinierea poziţiilor celor două ţări cu privire la relaţiile internaţionale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇