Voiculescu îi explică lui Cîțu cum e cu vaccinurile: Una e să ai carnet și alta să conduci beat

Voiculescu îi explică lui Cîțu cum e cu vaccinurile: Una e să ai carnet și alta să conduci beat

Fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu îi dă replica premierului Florin Cîțu, care încearcă să dea vina pe el pentru eșecul campaniei de vaccinare și în special partea de achiziții de vaccin, care este anchetată și de către DNA. Cîțu a spus miercuri că Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin CureVac, care nu a fost aprobat pentru utilizare, insinuând astfel că fostul ministru USR PLUS ar fi de vină pentru comenzile exagerate de vaccin. Doar că România nu a comandat și nu a cumpărat sau plătit acele doze, din moment ce vaccinul n-a fost aprobat, ci doar avea dreptul să o facă.

ADVERTISING

„Parcă nici dna Dăncilă nu își permitea să arunce cu cuvintele în halul ăsta. Florin Cîțu se joacă cu cuvintele așa cum s-a jucat cu bugetul sănătății - complet iresponsabil”, a reacționat Vlad Voiculescu, care a venit cu lămuriri despre acest episod.

”Mai întâi de toate: vaccinul CureVac-ul nu este încă aprobat, deci România nu a cheltuit nici măcar un singur cent pe acest vaccin. Apoi: dreptul dobândit prin semnarea acelui acord era acela de a plasa comenzi DACĂ acel vaccin ar fi fost aprobat și DACĂ la momentul respectiv statul român ar fi considerat acest lucru oportun. Nevoia de vaccin în întreaga lume este enormă iar vaccinurile care nu sunt folosite pot fi revândute - fie de către producător, fi de către statul care are dreptul să le achiziționeze.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sigur, asta dacă nu cumva țara respectivă are un mare meșter precum Florin Cîțu care ia atâtea decizii proaste încât vaccinurile expiră în depozite, așa cum înțeleg că s-a întâmplat cu vreo 700.000 de doze de vaccin Astra Zeneca.

Mai pe românește: problema nu e să dobândești dreptul de a face ceva (ex: să ai carnet de conducere, să cumperi un vaccin, etc.), problema este cum faci uz de dreptul dobândit (ex: să conduci beat, să lași vaccinurile să expire, etc.). Nu e greu să te comporți responsabil. Trebuie doar să rămâi cu picioarele pe pământ”, a declarat Vlad Voiculescu.

ADVERTISING

Reacția vine după ce premierul Florin Cîțu a precizat, miercuri, cine a semnat din Guvern și pentru câte doze de vaccin anti-COVID-19, în contextul întrebărilor despre ancheta deschisă de către DNA în rem privind achizițiile de vaccinuri.

„Domnul Vlad Voiculescu a semnat pentru 28.290.000 de doze, domnul Nelu Tătaru pentru 33 de milioane de doze, eu am semnat pentru 4 milioane de doze și doamna Mihăilă pentru 21.000. Dacă era prea mult, putea să spună că nu mai e nevoie. Domnul Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de CureVac, vaccin care nu a fost aprobat niciodată, dar este semnată comanda de domnul Vlad Voiculescu”, a menţionat Cîțu.

Cîțu, despre ancheta DNA pe achiziţia de vaccin: Mi se pare mizerabil și revoltător să asociezi persoana mea cu aceste sesizări

În aceeaşi conferinţă de presă, Florin Cîţu a anunţat şi că vaccinarea cu doza a treia începe pe 28 septembrie, pentru toţi cei care au mai mult de 6 luni de la rapel.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇