Dan Motreanu are cale liberă să devină prim-vicepreşedinte PNL. În toamnă, a criticat aspru alianţa cu PSD

Dan Motreanu are cale liberă să devină prim-vicepreşedinte PNL. În toamnă, a criticat aspru alianţa cu PSD
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă la Poiana Braşov, cea a Consiliului Naţional.

În cadrul şedinţei va fi ales secretarul general al partidului (nr 2 din PNL), unde există o singură candidatură, a ministrului de Interne, Lucian Bode (actualmente interimar după demisia lui Dan Vîlceanu).

Tot azi liberalii aleg şi un prim-vicepreşedinte. Aici, iniţial, s-au înscris doi candidaţi: ministrul Energiei, Virgil Popescu, dar şi Dan Motreanu, un contestatar al alianţei cu PSD. De dimineaţă Popescu s-a retras.

„Am stat toată noaptea, până la 1-2, cu dvs. Dimineață m-am trezit devreme, ca să o luăm de la capăt. Am stat să mă gândesc, am stat să mă gândesc foarte bine, ce e mai bine pentru partid”, a spus Virgil Popescu, citat de Mediafax.

ADVERTISING

"Nu a fost uşor să mă înscriu în cursă contra lui Dan Motreanu, un prieten pe care îl ştiu de când am venit în PNL. Am făcut multe campanii împreună, unele pierdute, altele câştigate.

Cred că este înţelept ca Dan să intre în Biroul Executiv, să facă parte din conducerea partidului. Mă bucur că suntem toţi de acord că unitatea partidului stă în forţa noastră, să fim cât mai mulţi implicaţi.

E păcat că până la această dată Dan nu a fost alături de noi, este un liberal mai vechi ca mine, care a participat şi a tras tot timpul la frâiele PNL şi cred că putem face mult mai mult împreună decât singuri în PNL, în special în anul 2024 când avem patru rânduri de alegeri.

ADVERTISING

Dane, acceptă să îmi retrag candidatura şi să rămâi candidat singur în această cursă”, a anunţat Virgil Popescu, în aplauzele celor prezenţi.  

Un act de "maturitate"

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a completat că nici dacă ar fi câştigat această funcţie Virgil Popescu nu ar fi primit atâtea aplauze.  Ciucă i-a mulţumit pentru "înţelepciune şi maturitate”, transmite News.ro.

Aşa că singurul candidat rămas pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe strategii politice rămâne Dan Motreanu.

Acesta le-a transmis colegilor că doreşte să fie "doar un om politic util” pentru partidul din care face parte, de la care a "primit totul” şi pentru care a dat totul.

ADVERTISING

El a catalogat gestul lui Virgil Popescu de a se retrage drept "începutul unei unităţi” în partid.

"Cred că acest gest al lui Virgil Popescu are o semnificaţie mult mai mare decât pare la prima vedere, pentru că el arată atât maturitatea noastră, cât şi începutul unei unităţi care să ducă PNL din nou la un scor care să ne permită să câştigăm alegerile. Avem nevoie de unitate în acest moment mai mult ca niciodată şi avem nevoie de această unitate pentru a ne concentra pe problemele guvernării”, a afirmat Dan Motreanu.  

El a făcut trimitere, în discursul său, la Winston Churchill, care a afirmat că marea problemă a vremurilor noastre este că oamenii politici nu mai doresc să devină utili, ci doar importanţi.

Opoziţie la PSD

Europarlamentarul Dan Motreanu a criticat dur în toamnă decizia conducerii partidului de a negocia cu PSD pentru formarea Guvernului, el arătând că toţi cei care au criticat PSD-ul de-a lungul timpului, precum Florin Cîţu, Gheorghe Flutur sau Rareş Bogdan, se pun într-o situaţie ridicolă. Motreanu a atras atenţia că partidul va pierde o întreagă generaţie de votanţi.

Dan Motreanu a amintit că, după ruperea USL, mai bine de 7 ani, PNL a încercat se se desprindă de acel proiect. ”Majoritatea votantului PNL este antiPSD, iar acum ne propuneţi să ne intoarcem din nou in braţe la PSD şi astfel să existe posibilitatea de a pierde o întreagă generaţie de votanţi PNL”, a spus europarlamentarul.

4 candidaţi pentru locul lui Ciucă

Pe lângă funcţia de prim-vicepreşedinte, s-a vacantat şi o funcţie de vicepreşedinte pe domeniul Apărării, anterior ocupată de Ciucă. Pentru acest post concurează Ben Oni Ardelean, Vergil Chiţac, Virgil Guran şi Sorin Moldovan.

La nivel naţional, PNL are următoarele organisme de conducere: Congresul PNL, Consiliul Naţional, Biroul Politic Naţional (BPN) şi Biroul Executiv (BEx).

Consiliul Naţional (CN) este organismul de conducere, decizie politică şi organizatorică al PNL în perioada dintre convenţiile naţionale. Este prima şedinţă a Consiliului Naţional, de la preluarea şefiei partidului de către Nicolae Ciucă. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇