Vicepreşedintele Pence anunță că nu se va opune certificării victoriei lui Joe Biden, în ciuda presiunilor. Reacția lui Trump

Vicepreşedintele Pence anunță că nu se va opune certificării victoriei lui Joe Biden, în ciuda presiunilor. Reacția lui Trump

Vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat că nu se va opune certificării miercuri a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, ascunzându-se în spatele ”constrângerilor” Constituţiei, relatează AFP.

El şi-a prezentat argumentele într-o scrisoare publicată chiar înainte de deschiderea unei sesiuni extraordinare a Congresului menită să înregistreze oficial rezultatele alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

"Mike Pence nu a avut curajul de a face ceea ce trebuia făcut pentru a proteja ţara şi constituţia noastră", a venit replica lui Donald Trump, pe Twitter.

unnamed
unnamed-1
unnamed-2

Preşedintele Donald Trump, care refuză să acorde înfrângerea, i-a cerut lui Mike Pence, care prezidează această sesiune, să profite de această ocazie pentru a refuza să recunoască victoria democratului Biden.

ADVERTISING

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a afirmat miercuri în faţa susţinătorilor săi entuziaşti că nu-şi va recunoaşte "niciodată" înfrângerea în scrutinul din 3 noiembrie în faţa democratului Joe Biden, afirmând din nou, fără să prezinte vreo dovadă, că alegerile au fost însoţite de fraude pe scară largă.

”Sper ca marele nostru vicepreşedinte să nu ne dezamăgească”, spune preşedintele Trump,aflat la final de mandat, luni seara, în Georgia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Este un tip formidabil”, a adăugat el, dar ”dacă ne dezamăgeşte, îl voi iubi mai puţin”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇