Vicepreședinte FIDESZ: Comunitatea maghiară din România este o resursă pentru Guvernul Ungariei

Vicepreședinte FIDESZ: Comunitatea maghiară din România este o resursă pentru Guvernul Ungariei

Comunitatea maghiară din România este o resursă pentru Guvernul Ungariei, iar UDMR este un partener, a declarat, vineri, la Timişoara, Gal Kinga, vicepreşedinte FIDESZ, care participă la lucrările celui de-al XVI-lea Congres al UDMR.

Gal Kinga a spus că simte „o mare onoare” să fie la Timişoara, care pentru ea nu este doar Capitală Europeană a Culturii, ci şi „simbolul libertăţii”.

Vicepreşedintele FIDESZ a afirmat că sistemul politic din România "are un punct stabil în UDMR, prezent în Parlament din 1990 încoace".

ADVERTISING

"Kelemen Hunor este un actor politic care nu poate fi evitat, care nu poate fi desconsiderat. UDMR a dobândit ţinută, pondere politică. (...) Pentru Guvernul ungar, comunitatea maghiară din România este o resursă. Cultură, mediu economic sănătos, faptul că putem să stăm în legătură permanentă, că frontierele pot fi trecute fără greutăţi.

Noi suntem pentru aderarea României la Spaţiul Schengen. Cât priveşte viziunea maghiarilor din Transilvania, Guvernul ungar şi UDMR sunt parteneri. Scopul politicii naţionale a FIDESZ este ca fiecare maghiar din lume să se simtă că merită să fie maghiar", a subliniat Gal Kinga.

ADVERTISING

Potrivit acesteia, "UDMR a dovedit că este un aliat de nădejde şi serios al Guvernului Ungariei" şi "este important ca maghiarii din Transilvania să participe la alegerile de anul viitor şi să iasă victorioşi".

La Timişoara se desfăşoară vineri şi sâmbătă lucrările celui de-al XVI-lea Congres al UDMR, la care participă lideri ai partidelor politice din România, Ungaria şi reprezentanţi din ţările Bazinului Carpatic, precum şi alţi parteneri internaţionali ai UDMR.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇