Vasile Dâncu: PSD a pierdut în 3 ani jumătate din electorat. Este Congresul ultimei şanse

Vasile Dâncu: PSD a pierdut în 3 ani jumătate din electorat. Este Congresul ultimei şanse

Vasile Dâncu a declarat sâmbătă că PSD a trecut printr-o criză, a pierdut jumătate din electoratul pe care îl avea, în trei ani, iar Congresul extraordinar este ”Congresul ultimei şanse”.

”PSD, trebuie să recunoaştem, a trecut printr-o criză. A pierdut în trei ani jumătate din electoratul pe care îl avea. Acest Congres este Congresul ultimei şanse.

Sper că azi vom reuşi, împreună cu colegii, să dăm partidului o nouă şansă, o nouă direcţie. Încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost până acum neadecvat realităţii din România şi să facem un proiect care să dureze cât mai mult, măcar patru ani, deşi va fi şi un Congres după alegeri”, a afirmat Vasile Dâncu.

ADVERTISING

Acesta a precizat că sunt benefice controversele în partid, chiar dacă nu dau bine ca imagine, însă scopul PSD este de a fi unit.

”Le mulţumesc celor care m-au contestat, pentru că dacă nu mă contestau nu ar fi avut nicio semnificaţie venirea mea în partid. Trebuie să recunoaştem diferenţele şi eu trebuie să recunosc diferenţele celor care mi se opun, dar scopul nostru e de a uni partidul.

Sper că colegii din sud vor înţelege mai bine cultura politică a oamenilor din Ardeal. Eu înţeleg foarte bine ce se întâmplă în organizaţiile din Sud acolo unde e mai multă performanţă politică, în sensul de voturi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cred că împreună vom putea face lucruri mai bune în viitor. Întotdeauna controversele ajută în partid, deşi în afară poate nu dau bine”, a explicat Dâncu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat declarațiile lui Vasile Dâncu: ”Sunt ferm convis că e un moment de răspântie în viața politică atât internă, a partidului, cât și la toată scena politică românească”. Ciolacu a precizat și că un Congres ordinar, cu alegeri pentru toate funcțiile, va avea loc anul viitor.

Congresul extraordinar al PSD are loc sâmbătă la Palatul Parlamentului, începând cu ora 10.00. Social-democraţii îşi aleg noua conducere, iar în competiţia internă pentru şefia partidului s-au înscris liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu şi fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇