Validarea rezultatelor în București continuă în ritm de melc: Nu s-a ajuns nici la jumătate

Validarea rezultatelor în București continuă în ritm de melc: Nu s-a ajuns nici la jumătate

Validarea proceselor verbale cu rezultatele înregistrate în București la alegerile locale de duminică merge foarte greu, au declarat reprezentanți ai BEM și BS1 pentru SpotMedia.ro, așa că mai avem de așteptat până vom afla cu certitudine numele viitorilor primari și consilieri din Capitală.

Momentan sunt cozi infernale la birourile de sector respective, acolo nu s-a terminat, nu s-au depus procesele verbale. Abia după ce se finalizează la ei, după ce se depun toate dosarele, atunci vin la BEM să le depună, pentru Primar General și pentru CGMB. Noi așteptăm. Au termen de 24 de ore, chiar mai mult”, ne-a declarat o reprezentantă a BEM luni la amiază, dându-ne ca exemplu Biroul de circumscripție de la Sectorul 2, de la care fuseseră primite doar aproximativ 30 din 180 de dosare.

ADVERTISING

La rândul său, președintele BS1, Nicolae Sprîncu, ne-a explicat că procesul de validare merge foarte greu, din diverse cauze, nefiind deloc clar când s-ar putea încheia.

Nu știm nici noi în acest moment, lucrăm la verificarea proceselor verbale de confirmare a rezultatelor alegerilor. Merge foarte greu, am avut probleme cu sistemul pus la dispoziție de STS, cu semnalul, am avut diferite probleme, motiv pentru care procesul de verificare este foarte lent.

Noi nu avem deloc acum rezultatele finale. Fiecare proces verbal de consemnare a rezultatelor dintr-o secție de votare este verificat de către membrii Biroului Electoral. În momentul în care s-a terminat de verificat o secție, este validată și urcată direct în sistemul AEP. Totul este încărcat în sistem, iar rezultatele sunt publice, pe site-ul AEP. Noi, la S1, am verificat circa 85 din 166 de secții”, a declarat acesta pentru SpotMedia.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rezultatele finale din Capitală sunt așteptate cu mare nerăbdare, în condițiile în care Gabriela Firea a refuzat până acum să își recunoască înfrângerea în fața lui Nicușor Dan, iar primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a susținut că ar fi câștigat în fața lui Clotilde Armand, cu toate că exit-poll-ul de duminică seara o dădea pe candidata USR-PLUS câștigătoare la scor.

C.B.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇