USR-PLUS: Vom smulge Constanţa din ghearele mafiei PSD chiar şi în lipsa unei alianţe cu PNL, care prezintă sondaje măsluite

USR-PLUS: Vom smulge Constanţa din ghearele mafiei PSD chiar şi în lipsa unei alianţe cu PNL, care  prezintă sondaje măsluite

Formarea unei alianţe de dreapta PNL-USR-PLUS la Constanţa şi susţinerea candidatului unic al USR-PLUS Stelian Ion pentru funcţia de primar al orașului şi pe cea a candidatului PNL Vergil Chiţac la preşedinţia Consiliului Judeţean este soluţia „raţională” pentru înlăturarea PSD de la administrarea Constanţei, fiind vorba de „zeci de ani de pesedism”, a menţionat vineri USR-PLUS.

Alianţa USR-PLUS a informat, totodată, că este decisă „să smulgă Constanţa din ghearele mafiei PSD” chiar şi în lipsa unei alianţe cu PNL

Potrivit unui comunicat de presă transmis de USR-PLUS, "premierul Ludovic Orban a dovedit că PNL nu a învăţat cât ar fi fost nevoie din lecţia alegerilor locale din 2016".

ADVERTISING

Comunicatul survine declaraţiei pe care a făcut-o joi la Constanţa prim-ministrul, conform căreia senatorul Vergil Chiţac va fi candidatul PNL la Primăria Constanţa, pentru că acesta are prima şansă să câştige alegerile locale, obţinând în cercetările sociologice un scor de 30-35%, în condiţiile în care candidatul USR PLUS Stelian Ion are 12-14%.

Orban: Vergil Chiţac are prima şansă să câştige Primăria Constanţa. Să aleg pe altcineva care are 12-14% când am un candidat cu 30-35%?

Alegerile, miză uriașă

"Alegerile locale din 27 septembrie au o miză uriaşă: după zeci de ani de 'pesedism', putem câştiga alegerile şi ne putem salva localităţile de această molimă numită PSD. (…) Prezent la Constanţa într-o scurtă vizită de campanie, premierul Ludovic Orban a dovedit că PNL nu a învăţat cât ar fi fost nevoie din lecţia alegerilor locale din 2016.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La fel ca atunci, PNL prezintă sondaje măsluite în speranţa de a-şi păcăli candidatul, partidul şi alegătorii. Domnul Orban a făcut publice nişte informaţii eronate care îl prezintă pe candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa cu un procentaj fals de 30-35%, iar pe candidatul USR PLUS, Stelian Ion, cu doar 12-14%", reiese din comunicatul USR-PLUS.

”Așa a făcut și în 2016”

Conform sursei citate, Alianţa USR-PLUS aminteşte că în 2016 PNL a procedat "exact la fel" în Bucureşti. L-a prezentat pe Cătălin Predoiu la 23-26% pentru "a crea impresia unui candidat puternic", la alegeri Predoiu obţinând doar 11%.

ADVERTISING

Primăria a ajuns apoi "în mâinile" Gabrielei Firea, iar alegerile parlamentare "au aruncat România în braţele lui Dragnea".

"O alianţă de dreapta PNL-USR-PLUS în Constanţa reprezentată de Stelian Ion ar obţine un scor de 33%, scor egal cu cel pe care l-ar obţine varianta reprezentată de Vergil Chiţac, cu diferenţa esenţială că există un potenţial de creştere mai mare în favoarea candidatului USR PLUS.

Ca atare, soluţia raţională pentru înlăturarea PSD la Constanţa ar fi susţinerea unui tandem, a candidaturii unice a USR PLUS la Primăria Constanţa şi a candidaturii PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa", a precizat Alianţa USR-PLUS.

"Încăpăţânarea şi aroganţa celor care se supraestimează ne pot costa la Constanţa la fel de mult cum ne-au costat în 2016.

Un candidat puternic nu are nevoie de tertipuri şi sondaje măsluite, nici de proptele şi laude exagerate din partea premierului. Înţelegem strategia de a-şi supraestima candidatul, dar Constanţa ar trebui tratată cu mai mult respect. (…)

Alianţa USR PLUS consideră că impunerea de la Bucureşti a aceleiaşi variante pierzătoare din 2016, a variantei pe care însăşi conducerea PNL o prezenta odinioară lipsită de spirit de echipă, arată clar câtă importanţă acordă PNL Constanţei", se mai spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, pe ideea "decât să susţinem un USR-ist la Constanţa, mai bine să mai dăm o şansă PSD", nu se poate construi un parteneriat serios, iar Alianţa USR-PLUS este determinată "să smulgă Constanţa din ghearele mafiei PSD chiar şi în lipsa unei alianţe cu PNL".

Citește și:

PNL nu se aliază cu USR pentru Primăria Constanța și l-a desemnat candidat pe controversatul Vergil Chițac. Stelian Ion: A fost parașutat printr-o decizie impusă de la centru


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇