USR cere în continuare eliminarea totală a taxei pe boală și lansează o petiție: Și bolile “obișnuite” sunt tot boli

USR cere în continuare eliminarea totală a taxei pe boală și lansează o petiție: Și bolile “obișnuite” sunt tot boli

USR cere, în continuare, eliminarea totală a taxei pe boală şi lansează o petiţie, invitându-i pe români să o semneze.

USR arată că ”sute de mii de români care au ghinionul să se îmbolnăvească de o „boală obişnuită” şi au nevoie de concediu medical vor fi suprataxaţi în continuare cu 10% de Guvernul PSD-PNL. La fel angajatele care sunt nevoite să-şi reducă durata de muncă din cauza sarcinii”.

”Taxa introdusă de ministrul PNL al Finanţelor, Marcel Boloş, este păstrată de Guvernul Ciolacu într-un mod nedrept şi discriminatoriu. Cea de-a treia variantă a taxei pe boală, adoptată de Cabinetul Ciolacu după un lung şir de minciuni şi bâlbe administrative, nu rezolvă nedreptatea făcută angajaţilor care au muncit şi contribuit ani la rând şi care se trezesc acum suprataxaţi, exact când au nevoie de mai mult sprijin. Soluţia corectă este eliminarea totală a taxei pe boală şi USR îi invită pe români să semneze petiţia lansată în acest sens”, afirmă USR într-un comunicat.

ADVERTISING

”La a treia încercare, Guvernul Zăpăceală vine cu o greşeală nouă: taxează exact angajatele însărcinate, de care promiteau că se vor ocupa reparând ceea ce tot Guvernul a făcut. Dacă ai o sarcină cu probleme, medicul poate să recomande micşorarea programului de lucru.

Potrivit Guvernului Ciolacu, dacă eşti însărcinată, ai contribuit ani de zile şi vrei să munceşti în continuare, program redus, poţi să o faci liniştită, dar Guvernul te va taxa suplimentar, pentru că de la angajaţii bolnavi s-au gândit PSD şi PNL să adune 10 milioane de euro pe lună. E total absurd. Soluţia corectă este cea propusă de USR, adică eliminarea completă a taxei pe boală”, declară deputata USR Oana Ţoiu, membru în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

USR a lansat o petiţie (https://petition.qomon.org/usr-cere-eliminarea-taxei-pe-boala/) pentru eliminarea totală a taxei pe boală şi îi invită pe români să o semneze.

Potrivit USR, Consiliul Legislativ s-a pronunţat deja şi a spus că trebuie asigurată egalitatea de tratament între diferitele categorii de persoane care beneficiază de concediu medical şi indemnizaţie de asigurări sociale de sănătate.

”Indemnizaţia aferentă unui concediu medical nu trebuie să fie acordată în funcţie de boala persoanei, ci trebuie să fie acordată exclusiv în baza calităţii de asigurat. USR este singurul partid care a avertizat, imediat ce a apărut proiectul de introducere a taxei de către ministrul Marcel Boloş, asupra absurdităţii situaţiei. Din prima zi a anului, USR a făcut şi face demersuri constant pentru eliminarea completă a taxei pe boală inventate de PNL şi PSD”, arată Opoziţia.

ADVERTISING

USR mai afirmă că ”în ianuarie 2024, înainte ca primii bani de pe concediile medicale să intre în buzunarul statului, USR a cerut Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională „ordonanţa trenuleţ” prin care a fost introdusă taxa pe boală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇