USR acuză guvernul că se opune creșterii despăgubirilor din asigurări, deși primele au crescut cu 30%

USR acuză guvernul că se opune creșterii despăgubirilor din asigurări, deși primele au crescut cu 30%

USR acuză guvernul că se opune creșterii despăgubirilor din asigurări pe care le pot primi cetățenii, deși primele plătite de aceștia au fost crescute cu 30%.

Este vorba de asigurarea obligatorie a locuințelor, unde valoarea primelor de asigurare a crescut cu 30%, în urma modificărilor aduse în Parlament Legii privind asigurarea obligatorie a locuințelor de către PSD și PNL, informează USR într-un comunicat.

În consecință, deputata USR Pollyanna Hangan a depus o inițiativă legislativă prin care se urmărește corectarea acestei nereguli și revenirea la un echilibru între suma plătită de cetățeni și suma pe care o primesc ca despăgubire.

ADVERTISING

Legea a primit, însă, aviz negativ din partea Guvernului condus de Marcel Ciolacu, informează USR, acuzînd PNL și PSD că vor să bage mâna și mai adânc în buzunarele cetățenilor.

„Dacă românii sunt obligați să plătească mai mult pentru asigurările lor, este normal și drept să beneficieze de o compensație pe măsură. În loc să protejeze interesele românilor, PSD și PNL vor să bage și mai adâng mâna în buzunarele românilor. Cu această lege, dorim să restabilim echilibrul și să oferim românilor dreptatea pe care o merită", spune Pollyanna Hangan, deputat USR de Hunedoara.

ADVERTISING

USR face apel la toate partidele parlamentare să reevalueze poziția asupra acestei legi și să voteze legea atunci când va ajunge în plenul Camerei Deputaților și Senatului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇