Un nou sondaj pentru Capitală, o altă diferență între primii doi candidați

Un nou sondaj pentru Capitală, o altă diferență între primii doi candidați

Rezultatele unui nou sondaj de opinie, realizat de Verifield, la comanda candidatului independent la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, au fost făcute publice duminică.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, 46,1% dintre respondenţi declară că ar vota cu Nicuşor Dan (susţinut de Alianţa Dreapta Unită), 41,1% cu Cristian Popescu Piedone (din partea PUSL), 10,01% cu Cătălin Cîrstoiu (susţinut de PSD şi PNL), 2,3% ar opta pentru Mihai Enache (din partea AUR). 0,1% ar susţine un independent, iar 0,4% ar alege un alt candidat.

ADVERTISING

Dintre cei chestionaţi, 68,6% au spus că ar merge la vot, pentru a-şi exprima opţiunea în ce priveşte primarul Capitalei.

În ce priveşte Consiliul General al Capitalei, 57,3% dintre cei chestionaţi au declarat că îşi vor exprima votul.

Dintre aceştia: 37,1% optează pentru lista comună PSD-PNL, 28,4% cu Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, Forţa Dreptei), 8,9% în favoarea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), 8,6% cu Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), 5,7% cu Partidul REPER, 4,2% cu Partidul SOS, 2,8% cu Alianţa AER (Partidul Verde, Partidul Ecologist Român), 1,6% cu partidul Pro România, 1,4% cu UDMR, 0,6% cu un independent, iar 0,9% au o altă opţiune.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Datele sondajului realizat de Verifield au fost culese în perioada 10-17 aprilie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), pe un eşantion de 1.800 de persoane, reprezentativ pe variabilele socio-demografice. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/- 2,31%, la un un grad de încredere de 95%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇