Un consilier USR din Buzău a fost exclus din partid, pentru că a susţinut un referendum iniţiat de primarul PSD

Un consilier USR din Buzău a fost exclus din partid, pentru că a susţinut un referendum iniţiat de primarul PSD

Conducerea USR Buzău a decis excluderea din partid a consilierului municipal Irinel Petrică Cîrstea, care a susţinut public referendumul iniţiat de primarul PSD Constantin Toma, pentru unificarea oraşului Buzău cu comuna Ţinteşti.

Decizia a fost luată de forurile judeţene ale USR Buzău, la mai bine de două săptămâni de la desfăşurarea scrutinului, care nu a fost validat din cauza prezenţei reduse a buzoienilor la urne.

Cîrstea va contesta decizia organizaţiei judeţene în forurile superioare din partid şi susţine că niciun membru USR nu poate fi exclus din partid în baza unui ”delict de opinie".

ADVERTISING

De altfel, şi deputatul USR de Buzău Emanuel Ungureanu a avut aceeaşi poziţie şi a declarat public că susţine demersul primarului Constantin Toma.

Dacă forurile naţionale ale USR nu îi vor da dreptate lui Irinel Cîrstea, acesta are posibilitatea de a contesta în instanţă decizia partidului.

În iulie, consilierii locali din Buzău şi din Ţinteşti au aprobat, în şedinţe care au avut loc în acelaşi timp, organizarea referendumului pentru alipirea celor două unităţi administrativ teritoriale.

Conslierii USR s-au abţinut de la vot, dar Cîrstea a apreciat demersul ca fiind bun. Referendumul a avut loc în luna septembrie, dar nu a fost validat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇