Un candidat republican promite că îi va da Rusiei o parte din Ucraina, dacă va ajunge președintele SUA

Un candidat republican promite că îi va da Rusiei o parte din Ucraina, dacă va ajunge președintele SUA

Vivek Ramaswamy, candidat pentru nominalizarea din partea Partidului Republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite, a anunțat că va recunoaște ocupația rusă a Ucrainei și că va bloca accesul Kievului în NATO, dacă el va ajunge la Casa Albă.

Unul dintre cei mai populari candidați la nominalizarea republicanilor pentru Casa Albă a preluat retorica prorusă a fostului președinte american Donald Trump și mărește miza.

Vivek Ramaswamy, care se situează pe locul trei în intenția de vot a susținătorilor republicani, conform FiveThirtyEight, încearcă astfel să profite de teza care se înrădăcinează tot mai mult în tabăra conservatorilor, potrivit căreia cel mai mare pericol pentru Statele Unite este apropierea dintre Moscova și Beijing, relatează Ukrainska Pravda.

ADVERTISING

Ramaswamy revendică politica externă a lui Richard Nixon, care a stabilit relații diplomatice cu China pentru a se opune apropierii Beijingului de URSS. "Ca președinte al SUA, voi respecta și voi reînvia moștenirea lui Nixon, respingând trăncăneala însetată de sânge a idioților utili care propovăduiesc un război fără victorie în Ucraina, care obligă pe cei doi mari inamici ai noștri să se apropie și mai mult", a scris acesta în programul său politic publicat de The American Conservative.

Ramaswamy consideră că, "cu cât războiul din Ucraina continuă, devine tot mai clar că există un singur învingător: China", așa că își propune să repete modul de acțiune al lui Nixon și să meargă la Moscova în 2025 "pentru a aduce pacea în Ucraina", dar "în condiții care pun interesele americane pe primul loc".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"În acest scop, voi accepta controlul rusesc asupra teritoriilor ocupate și mă voi angaja să blochez candidatura Ucrainei la NATO în schimbul ieșirii Rusiei din alianța militară cu China. Voi pune capăt sancțiunilor și voi aduce Rusia înapoi pe piața mondială. În acest fel, voi ridica Rusia la nivelul de control strategic al acțiunilor Chinei în Asia de Sud-Est", anunță candidatul.

Vivek Ramaswamy, un om de afaceri în vârstă de 38 de ani, este cel mai tânăr candidat înscris în cursa republicană pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite.

ADVERTISING

El a avut anterior mai multe afaceri de succes în domeniul biotehnologiilor. Ramaswamy se consideră un libertarian, dar în același timp se opune ferm așa-numitului "stângism", un set de politici progresive care combat discriminarea.

Ramaswamy încearcă să-l detroneze pe Donald Trump ca posibil candidat republican în 2024. Deși nu a mai fost implicat în politică până la această campanie, el a ajuns la o rată de aprobare de 5-6%.

Este cotat în prezent cu a treia șansă la nominalizarea Partidului Republican, după Donald Trump și Ron DeSantis și este intervievat cu regularitate de presă. La prima și până acum singura dezbatere a candidaților republicani, cea mai mare parte a audienței l-a preferat pe Ramaswamy în poziția de posibil rival al lui Trump, în locul guvernatorului statului Florida, Ron DeSantis.

Recent, avocaţii lui Eminem i-au trimis o scrisoare lui Ramaswamy în care îi cer să nu mai cânte rap pe melodiile sale, la mai bine de o săptămână după ce antreprenorul în domeniul biotehnologiei a oferit o interpretare improvizată a piesei „Lose Yourself” la Iowa State Fair.

O purtătoare de cuvânt a lui Ramaswamy a declarat că se va conforma solicitării lui Eminem, al cărui nume real este Marshall Mathers III.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇