UDMR a depus un proiect legislativ pentru ca alegerile locale să fie organizate în 27 septembrie

UDMR a depus un proiect legislativ pentru ca alegerile locale să fie organizate în 27 septembrie

Un proiect legislativ pentru stabilirea prin lege organică a datei alegerilor locale în 27 septembrie a fost depus, luni, de UDMR, a anunțat liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila.

Cseke Attila susține că, având în vedere situația actuală, este nevoie de un consens larg în ceea ce privește data alegerilor locale.

„Din poziționările forțelor politice parlamentare s-a degajat o propunere privind data de 27 septembrie. Așteptăm susținerea partidelor parlamentare pentru proiectul de lege depus de UDMR”, a arătat senatorul Uniunii.

ADVERTISING

UDMR cere ca Parlamentul să dezbată în regim de urgență propunerea, ținând cont că Guvernul ar avea la dispoziție 5 zile de la intrarea în vigoare a legii pentru a stabili calendarul, cheltuielile necesare pregătirii și desfășurării alegerilor locale.

Proiectul legislativ urmează să fie supus votului în ambele Camere ale Parlamentului și poate intra în vigoare după un vot favorabil și promulgarea de către șeful statului, până la 15 iulie.

Alegerile locale au fost amânate din cauza epidemiei de COVID-19 după ce Parlamentul a votat pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali până la 1 noiembrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

AEP a anunţat, vineri, că a elaborat proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale, care trebuie să intre în vigoare până cel târziu la data de 29 iulie. Pentru a fi respectate prevederile legale, Autoritatea Electorală Permanentă propune 27 septembrie data alegerilor locale.

Data alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020 se stabilește prin lege organică, cu cel puțin 60 de zile înaintea votării.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă, că Guvernul va adopta săptămâna aceasta proiectul de lege prin care va fi stabilită data alegerilor locale și că propunerea este ca ele să aibă loc în 27 septembrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇