Timișoara închide terasele mai devreme: Primarul Nicolae Robu e supărat că a fost dezinformat și vrea să revoce măsura

Timișoara închide terasele mai devreme: Primarul Nicolae Robu e supărat că a fost dezinformat și vrea să revoce măsura

Nicolae Robu, primarul orașului Timișoara, spune că a fost dezinformat și că vrea să revoce măsura care instituie proprietarilor de terase să închidă la ora 23.00, ca măsură de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus.

„Eu n-am văzut nicio logică în a închide terasele mai devreme, pentru că am văzut în toată această perioadă cu ochii mei, întrucât în fiecare seară îmi place să fiu printre oameni, să văd realitățile așa cum sunt ele, și niciodată nu am constatat că ar fi ceva periculos în ceea ce se întâmplă în Timișoara. Noi avem o zonă de promenadă superbă (…), sunt o mulțime de terase, lumea se plimbă, stă la terase, dar respectând toate regulile.

ADVERTISING

Și atunci nu văd de ce ar fi mai periculoși virușii, de ce ar fi mai mare pericolul de infectare după ora 23:00, când lumea în mod natural se mai împuțina. Mi s-a replicat în ședința de Consiliu de astăzi și de aceea sunt foarte supărat și în momentul în care am fost informat corect, acum, seara, am și postat pe Facebook că am fost dezinformat”, a declarat, sâmbătă seara, la Digi24, primarul Nicolae Robu.

Edilul susține că i s-a spus că e o măsură care se instituie la nivel național, dar nu a citit personal textul actului normativ. Așa că a greșit când i-a crezut pe cei care i-au furnizat informația.

ADVERTISING

Primarul spune că va cere ca duminică să se reunească din nou Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a da un nou vot, „în baza reglementărilor naționale reale, nu inventate de cineva, care nu știu de ce este speriat. Trebuie să fim înțelepți, să fim precauți, dar nici să luăm măsuri care oricum nu au nicio eficiență în lupta anti-Covid”, a adăugat edilul, care a povestit și o anecdotă pentru a sublinia că trebuie să „căutăm unde trebuie, nu unde ne e mai la îndemână, că e lumină”.

El a mai spus că în zona de promenadă a orașului nu e cazul ca lumea să poarte măști, pentru că se respectă distanțarea socială.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇