SUA cer Germaniei să oprească gazoductul Nord Stream 2, dacă Rusia atacă Ucraina

SUA cer Germaniei să oprească gazoductul Nord Stream 2, dacă Rusia atacă Ucraina

Germania va trebui să împiedice intrarea în funcţiune a controversatului gazoduct Nord Stream 2, dacă Rusia atacă Ucraina, a declarat miercuri, la Washington, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat american, Antony Blinken, alături de ministrul de externe german, Annalena Baerbock, relatează AFP.

„Dacă Rusia reia agresiunea împotriva Ucrainei, cu siguranţă ar fi dificil să vedem trecerea gazului prin conductă în viitor”, a menţionat responsabilul american. El a apreciat că Nord Stream 2, între Rusia şi Germania, considerat ca un potenţial mijloc de presiune din partea ruşilor pentru Europa, devine astfel „o pârghie” pentru Europa împotriva ruşilor.

Occidentul acuză Rusia de comasarea a zeci de mii de soldaţi la frontiera cu Ucraina în eventualitatea unei noi „agresiuni” împotriva ţării vecine după anexarea Crimeii în 2014.

În acest context exploziv, SUA şi europenii au acceptat o serie de negocieri săptămâna viitoare cu Rusia, care a propus acorduri pentru limitarea extinderii NATO la porţile sale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇