Sorin Constantinescu iese din AUR după doar 3 zile

Sorin Constantinescu iese din AUR după doar 3 zile

Omul de afaceri Sorin Constantinescu a anunţat că se retrage din AUR, partid în care semnase adeziunea în urmă cu doar 3 zile.

El spune că a luat decizia după l-a șocat valul de „atacuri murdare” revărsat asupra sa după ce a participat la conferința „Polului Suveranist”.

„Vă scriu acest mesaj în urma participării mele la conferinţa Polului Suveranist, organizată de partidul AUR, şi a postării unei fotografii cu mine şi liderul acestui partid, domnul George Simion, prin care era salutată alăturarea mea la această formaţiune. Am primit invitaţia la conferinţă pentru că susţin ideile acestui partid privitoare la familie, credinţa creştină şi păstrarea identităţii româneşti, cât şi pentru că îmi doresc să văd mai puţină corupţie şi mai mulţi români care găsesc motive să rămână în propria lor ţară”, și-a început Constantinescu postarea explicativă pe Facebook.

ADVERTISING

Fostul consilier guvernamental susține că nu a participat pentru că şi-ar dori vreo demnitate, celebritate ori avere: „Am avut funcţii publice: de aceea vorbesc în cunoştinţă de cauză despre corupţie. Sunt cunoscut de un număr semnificativ de oameni: vreau că mesajul meu să ajungă la şi mai mulţi dintre conaţionalii mei, atâta vreme cât le poate fi de folos cumva”.

Constantinescu a precizat că „unul dintre avantajele vârstei este experienţa necesară pentru a înţelege că, odată ce ai dobândit realizări profesionale şi confort material, devin mai importante relaţia cu cei apropiaţi şi ceea ce laşi în urmă”.

ADVERTISING

„De aceea, pentru că preţuiesc fericirea şi liniştea familiei mele dincolo de orice, şi nu vreau că prezenţa mea în viaţa publică să îi afecteze în nici un fel am decis să fac un pas înapoi şi să îmi întrerup scurta mea incursiune în politică aici! Le mulţumesc celor de la AUR pentru propunerile generoase, dar consider că nu sunt pregătit să fac acest pas! Am fost șocat de atacurile murdare la adresa mea, nu neapărat de la conturile false ale unor troli din alte partide, cât de la oameni pe care i-am ajutat într-un fel sau altul de-a lungul anilor şi care au şters cu buretele orice lucru sau faptă buna pe care am făcut-o!”, scrie Sorin Constantinescu.

ADVERTISING

El mai afirmă că „îşi va continua activitatea în mediul online, atât prin demascarea cazurilor de corupţie şi a abuzurilor, cât şi prin vlogurile culturale, pentru că e important să conştientizăm că există şi bine în ţara noastră”.

„Atât cât îmi stă în putere, vreau să contribui la o schimbare în direcţia aceasta şi sunt dispus să susţin pe oricine are aceeaşi viziune. Aceste câteva zile care s-au scurs de la postarea domnului George Simion m-au făcut să înţeleg cât pot fi unii oameni de superficiali şi cât de uşor pot judeca fără să cunoască subiectul în sine! Vă mulţumesc tuturor celor care mi-aţi transmis opinia voastră, contează enorm să ştii cine îţi este alături! Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, își încheie Sorin Constantinescu postarea.

George Simion a anunțat marți intrarea în partid a mai multor parlamentari și antreprenori.

Pe lângă Constantinescu, au mai devenit membri atunci omul de afaceri Mohammad Murad, fiica lui Corneliu Vadim Tudor, Lidia Vadim, fostul ministru PSD Ilan Laufer, Sorin Ilieşiu. Cu o zi înainte anunțaseră că au trecut la AUR și 6 parlamentari: deputații Florică Ică Calotă, Daniel Florea şi Dumitru-Viorel Focşa și senatorii Ovidiu-Iosif Florean, Călin Gheorghe Mătieş şi Vasilică Potecă.

Vineri, chiar dacă l-a pierdut pe Constantinescu, AUR a mai câștigat un parlamentar. Este vorba de deputatul de Braşov Ana Predescu, aleasă pe listele PSD, dar care migrase la Partidului Umanist Social Liberal (PUSL). Ana Predescu face parte din Comisia pentru industrii şi servicii şi din Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor.

„Din ce în ce mai mulţi oameni valoroşi, oameni capabili, oameni alături de care vreau să reconstruiesc România se alătură AUR. (...) Îmi face o deosebită plăcere să o anunţ ca pe colegă a mea, nu doar în Camera Deputaţilor, ci şi colegă de partid, şi persoană care va juca un rol cheie în judeţul Braşov, în tot ce înseamnă regiunea din centrul ţării şi în politicile de educaţie ale AUR, pe doamna deputat Ana Predescu”, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Braşov, George Simion.

Acesta a anunţat de asemenea înscrierea în AUR a lui Eduard Balascan, preşedintele unei asociaţii a oamenilor de afaceri din Braşov.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇