Noi reguli pentru eliminarea păcănelelor. Cum au încercat unii primari să fenteze legea

Noi reguli pentru eliminarea păcănelelor. Cum au încercat unii primari să fenteze legea

Noi amendamente vor fi aduse la legea care elimină păcănelele din localități, după ce au apărut confuzii privind termeni din lege, iar unii primari eliberează adeverințe de funcționare în localități care au sub 15.000 de locuitori, mizând pe faptul că nu există sancțiuni penale. Anunțul a fost făcut de preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

El a explicat că astăzi, deşi în România este interzisă activitatea sub 15.000 de locuitori pentru aceste jocuri de noroc, „există câteva (localități – n.r.), puţine, în care primarii eliberează adeverinţe că au peste 15.000 de locuitori, deşi nu au şi există operatori economici care păstrează deschise locaţiile, chiar şi fără această adeverinţă”.

ADVERTISING

Pentru a contracara astfel de comportamente, va fi incriminată ca faptă penală eliberarea de adeverințe care nu sunt conforme cu realitatea sau desfășurarea de activitate de jocuri de noroc fără adeverință.

„Modificările pe care le vom face fac referire la eliberarea acestei adeverinţe, incriminează ca fiind faptă penală eliberarea adeverinţei de peste 15.000 de locuitori, acolo unde nu sunt 15.000 de locuitori şi incriminează ca fiind faptă penală desfăşurarea activităţii fără această adeverinţă”, a spus Simonis, citat de News.ro.

ADVERTISING

De asemenea, o altă modificare adusă legii va fi reglementarea clară a ceea ce înseamnă unitate administrativ-teritorială, având în vedere că unii primari au interpretat unitatea administrativ-teritorială ca fiind județul, județele având toate peste 15.000 de locuitori.

Modificarea va specifica faptul că este vorba de o localitate, iar numărul de locuitori va fi raportat la ultimul recensământ, din 2021.

„Practic, după ce această lege va intra în vigoare, eliminăm orice vulnerabilitate a primei legi votate şi se vor închide şi cele 5% care nu s-au închis în localităţile de sub 15.000 de locuitori. Este o nouă lovitură pe care o dăm industriei jocurilor de noroc”, a declarat Simonis.

ADVERTISING

El a mai spus că ”făcând o faptă penală, poliţia poate veni să cerceteze”.

„Proiectul pilot trebuie să ne arate cum funcţionează şi care sunt eventualele breşe. Am identificat câteva, incriminând ca fiind faptă penală sunt absolut convins că, după ce această lege va intra în vigoare, nu se va mai juca nimeni să danseze, să încerce să interpreteze într-un fel sau altul legea”, a mai afirmat Simonis. 

El a mai anunţat că ”urmează legea mare, cadru, prin care vor elimina complet acest tip de activitate din România”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇